SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3404886
DanasDanas2556
JučeJuče2273
Ove sedmiceOve sedmice8196
Ovaj mjesecOvaj mjesec25839
UKUPNO:UKUPNO:3404886

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 45 gostiju i nema prijavljenih članova

Radnici su nezadovoljni prijedlogom Zakona

Reakcija na tekst prijedloga Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u Kantonu Sarajevo

Poštovane/Poštovani,

Ovim putem izražavam svoje nezadovoljstvo povodom prijedloga Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u Kantonu Sarajevo u vezi s članom 137, stav (2): Lica sa završenom višom, odnosno srednjom stručnom spremo, zatečena na poslovima nastavnika u radnopravnom statusu na neodređeno vrijeme na dan stupanja na snagu ovog zakona, ostaju na svojim poslovima i radnim zadacima, obavezna su doškolovati se u roku od pet godina od donošenja propisa kojim se utvrđuje profil i stručna sprema nastavnika ukoliko propis iz člana 97. predviđa drugačiji stručnu spremu.

Zovem se ___________ , nastavnica sam historije i geografije, raspoređena na poslovima nastavnice historije u JU OŠ “________________”. Ove godine navršila sam 30 godina rada u učionici. Tokom svog 30-godišnjeg radnog vijeka, svoje obaveze sam izvršavala odgovorno i savjesno, te sam 2021. godine stekla najviše zvanje-nastavnik viši savjetnik. Pored toga, 2013. godine sam stekla pravo na vanredno napredovanje (zvanje nastavnik savjetnik). Učestvovala sam na brojnim seminarima i edukacijama, te sam se kontinuirano samostalno educirala kako bi bila u toku sa savremenim procesima podučavanja i korištenja tehnologije.

Sve ove informacije mogu se provjeriti u mom dosjeu u školi. Ostalo mi je još sedam godina do starosne penzije, te ne vidim svrsishodnost u potrebi da se školujem u narednih pet godina, kako bih radila još svega dvije godine. Smatram da je diskriminirajuće i poražavajuće da sekretarke/sekretari škole mogu ostati na svojim radnim mjestima nakon navršenih 20 godina radnog staža, dok neko ko je proveo 20 i više godina u učionici mora da se doškoluje.

Nadam se da ćete imati razumijevanja i pokazati fleksibilnost prema nastavnicama i nastavnicima u sličnom položaju kao što sam ja, te nam omogućiti da dostojanstveno završimo svoj radni vijek.

S poštovanjem,

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de