SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3226355
DanasDanas347
JučeJuče2243
Ove sedmiceOve sedmice269
Ovaj mjesecOvaj mjesec28940
UKUPNO:UKUPNO:3226355

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 47 gostiju i nema prijavljenih članova

Naredba

Broj: 667/24

Sarajevo, 8.3.2024.godine

SSOOiOFBiH – KANTONALNI ODBOR SSOOIO KANTONA SARAJEVO

n/r sindikalnim povjerenicima

PREDMET: Naredba, dostavlja se.

Poštovane/i,

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja F BiH – Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo došao je do saznanja da je Vlada Kantona Sarajevo na telefonskoj sjednici Vlade, na prijedlog i insistiranje ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, usvojila Pedagoške standarde i normative za osnovno obrazovanje, kojim su mnoga stečena prava radnika u osnovnim školama umanjena, a neka i u potpunosti ukinuta. Usvojeni Pedagoški standardi još uvijek nisu objavljeni u Službenim novinama Kantona Sarajevo.

Podsjećamo vas da je ovaj Sindikat u prethodnom periodu skoro svakodnevno ukazivao na manjkavosti novih Standarda i koja i kakva će umanjenja isti donijeti. Resorno ministarstvo je zaprimilo mnoge primjedbe na Pedagoške standarde, možda su neke i uvažene, ali sa sigurnošću možemo reći da one najbitnije nisu i zbog toga trebamo biti jaki i ne dozvoliti da nam na ovakav beskrupulozan način umanjuju stečena prava.

Imajući u vidu naprijed navedeno, želimo da vas zaštitimo i ovim putem Vam naređujemo da Vi, sindikalni povjerenici, ne smijete potpisati niti ovjeriti pečatom podružnice ništa što će biti urađeno na osnovu novih Pedagoških standarda i normativa za osnovno obrazovanje. Pored ostalog, ovo se posebno odnosi na tabele za provođenje Pravilnika s kriterijima za proglašavanje radnika za čijim radom je potpuno ili djelimično prestala potreba u osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo.

Ukoliko se utvrdi da neki sindikalni povjerenik nije postupio po ovoj Naredbi, istovremeno će od njega biti zatraženo da vrati pečat sindikalne podružnice, a od banke će biti zatražena blokada računa podružnice.

Budimo odgovorni!

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1.   Naslovu,

2.   Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3.   www.ssooioks.com,

4.   a/a.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de