SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3226304
DanasDanas296
JučeJuče2243
Ove sedmiceOve sedmice218
Ovaj mjesecOvaj mjesec28889
UKUPNO:UKUPNO:3226304

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 44 gostiju i nema prijavljenih članova

Press konferencija

U APRILU, POD MOTOM „OBRAZOVANJE PO MJERI UČENIKA I NJEGOVIH UČITELJA“, POČINJU ŠTRAJKOVI U OSNOVNIM ŠKOLAMA I PROTESTI ISPRED ZGRADE VLADE KANTONA SARAJEVO

U srijedu, 20.3.2024. godine, u Domu sindikata Sarajevo, održana je press konferencija, na kojoj je javnost upoznata da u mjesecu aprilu, pod motom „Obrazovanje po mjeri učenika i njegovih učitelja“, počinju štrajkovi u osnovnim školama u kojima SSOOiO F BiH ima svoje podružnice i protesti ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, a kao metod sindikalne borbe protiv lažnih obećanja Vlade KS.

Prisutnim novinarima obratio se predsjednik Kantonalnog odbora Saudin Sivro, članovi  Kantonalnog odbora Amira Aganović i Zihnija Ibrović i član Skupštine povjereništva Adnan Čavčić. 

Press konferenciji prisustvovali su članovi Kantonalnog odbora i sindikalni povjerenici – članovi Skupštine povjereništva. 

Na pressu smo izvijestili javnost o metodama sindikalne borbe koje slijede u narednom periodu, a kao odgovor na nepoštivanje dogovora od strane Vlade Kantona Sarajevo, koja je obećala i izrazila čvrsto opredjeljenje da će se voditi socijalni dijalog sa Sindikatom i da će se poboljšati prava radnika u obrazovanju. Međutim, Vlada Kantona Sarajevo je pogazila svoje obećanje, te zbog toga tražimo stavljanje van snage Pedagoških standarda i normativa kojima su ugrožena prava prosvjetnih radnika, ostavka ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo koja je ugrozila prava prosvjetnih radnika, zaustavljanje administrativnih reformi koje od prosvjetnih radnika prave obične pisare, bolji propisi, nastavni planovi i programi i udžbenici koji će se kontinuirano prilagođavati i unapređivati u skladu s potrebama modernog obrazovanja, a posebno s potrebama djece, učenika, radnika, tržišta rada i najnovijih tehnologija uz obavezno učešće i uvažavanje stavova radnika, poslodavaca i poduzetnika.

U nastavku donosimo medijske natpise s pomenute press konferencije:

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de