SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3398280
DanasDanas1635
JučeJuče780
Ove sedmiceOve sedmice1590
Ovaj mjesecOvaj mjesec19233
UKUPNO:UKUPNO:3398280

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 59 gostiju i nema prijavljenih članova

Zaduženja za pripremu i realizaciju protestnog skupa

Broj: 357/24

Sarajevo, 31.01.2024. godine

SSOOIO FBIH – KANTONALNI ODBOR SSOOIO KANTONA SARAJEVO

n/r sindikalnog povjerenika

PREDMET: Zaduženja za pripremu i realizaciju protestnog skupa

Poštovana/poštovani,

Nakon realiziranog štrajka upozorenja u predškolskim ustanovama i svim ustanovama osnovnog odgoja i obrazovanja na području Kantona Sarajevo koji je trajao tri dana (29., 30. i 31.01.2024. godine) uzastopno u trajanju od po 2 sata i nakon što Ministarstvo za odgoj i obrazovanje i Vlada Kantona Sarajevo nisu udovoljili niti jednom od 12 zahtjeva,Kantonalni odbor je na svojoj 11. sjednici održanoj 31.01.2024. godine donio odluku o organizovanju i održavanju protestnog skupa pod motom „Tražimo obrazovanje po mjeri učenika i njegovih učitelja“. 

Protesti će se održatiu srijedu, 14.02.2024. godineu terminu od 12:00 do 15:00 sati. 

Razlozi i zahtjevi su identični onima koji su definisani tokom štrajka upozorenja.

Protestni skup, odnosno okupljanje učesnika protesta počinjeu terminu od 11:30 do 12:00 sati oko Sebilja na Baščaršiji. Učesnici protestnog skupa će u 12:15 sati mirnom šetnjom krenuti sljedećom trasom, odnosno ulicama: Sarači – Ferhadija – Maršala Tita - zaustavljanje ispred Aria centra gdje će se odati počast djeci Sarajeva koja su stradala u proteklom ratu – a zatim će učesnici mirnom šetnjom krenuti sljedećom trasom, odnosno ulicama: Maršala Tita - Mis Irbina, Musala, Reisa Džemaludina Čauševića – zaustavljanje pred Vladom KS do 13:00 sati. Od 13:00 sati do 14:00 sati je planirano obraćanje učesnicima protesta. Protesti će biti završeni u 14:30 sati.

Za cjelokupnu pripremu, organizaciju i realizaciju protesta, uključujući zaduženja iz ovog dopisa, direktno su odgovorni članovi Kantonalnog odbora, sindikalni povjerenici i članovi sindikalnih odbora u svim sindikalnim podružnicama.

S ciljem kvalitetne pripreme protesta, zadužujete se da članstvo upoznate s ovih dopisom i aktima iz priloga, te da u kancelariju Kantonalnog odbora, najkasnije do utorka, 06.02.2024. godine do 16 sati dostavite čitko štampanim slovima popunjene, svojeručnim potpisom i pečatom podružnice ovjerene obrasce iz priloga (ovjerenu, kvalitetno skeniranu dokumentaciju možete dostaviti i putem email-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ), a kako slijedi:

1. spisak učesnika protesta koji je internog karaktera, dakle ne dostavlja se organima vlasti, već samo organima sindikata na obrascu Izjava o prisustvu protestnom skupu, a potrebno je da imamo potpise minimalno 25% članova iz svake sindikalne podružnice; 

2. spisak redara na protestima, minimalno po dva iz svake sindikalne podružnice, a prema obrascu koji će, u skladu sa zakonom, biti dostavljen nadležnom organu; 

3.spisak članova organizacionog odbora sindikalne podružnice za proteste koji je internog karaktera, dakle ne dostavlja se organima vlasti, već samo organima sindikata;

4.zapisnik sa sjednice Skupštine podružnice na kojoj članstvo treba upoznati sa sadržajem ovog dopisa, donijeti odluke o imenovanju članova odbora, odgovornog lica, dogovoriti sve aktivnosti oko realizacije navedenih aktivnosti, odrediti lica koja će napraviti transparente sa adekvatnim natpisima koji ne smiju sadržavati uvredljive tekstove, lica koja će na protestu transparente nositi i druge aktivnosti.

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3. Oglasna ploča sindikalne podružnice,

4. SSOOiO FBiH,

5. www.ssooioks.com,

6. a/a. 


Obrasci u prilogu (dva obrasca):

1. Izjava o prisustvu protestnom skupu

2. Spisak redara na protestima i Spisak članova organizacionog odbora sindikalne podružnice za proteste

3. Plakat


 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de