SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3405305
DanasDanas188
JučeJuče2787
Ove sedmiceOve sedmice8615
Ovaj mjesecOvaj mjesec26258
UKUPNO:UKUPNO:3405305

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 75 gostiju i nema prijavljenih članova

Informacija članstvu - sutra odluka o štrajku upozorenja

Informacija članovima SSOOiO FBiH sa područja Kantona Sarajevo

Sutra je u 10 sati sjednica Skupština povjereništva. Na dnevnom redu je Odluka o štrajku upozorenja.

U petak, 19.01.2024. godine u 10 sati u Domu sindikata u Sarajevu bit će organizirana press konferencija sa ciljem informiranja javnosti o štrajku upozorenja i svemu što će Sindikat raditi kako bi zaštitio i poboljšao stečena prava prosvjetnih radnika. Članovi organa Sindikata će imati obavezu da prisustvuju press konferenciji.

Nakon sutrašnje sjednice Skupštine povjereništva bit će pripremljena strategija djelovanja Sindikata u 2024. godini a posebno po pitanju štrajkova i protesta.

Večeras je održana sjednica Kantonalnog odbora na kojoj je odlučeno da se Skupštini povjereništva predloži donošenje zaključka kojim se pokreće procedura za pripremu Generalnog štrajka i da se izvrši anketiranje članstva po pitanju 12 zahtjeva Sindikata.

Nakon sjednice Kantonalnog odbora je održana i sjednica Predsjedništva UO SSOOiO FBiH na kojoj je data puna podrška aktivnostima u KS i doneseni su zaključci kojima se jasno i nedvosmisleno pokazuje jedinstvo unutar SSOOiO FBiH. Na toj sjednici je razgovaramo o podršci na području cijele FBiH, ukoliko prije, tokom i neposredno nakon štrajka upozorenja ne bude dogovora Sindikata sa Ministarstvom i Vladom Kantona Sarajevo.

Prvog dana seminara za sindikalne povjerenike "Team building 2024" sindikalni povjerenici su prenijeli stavove i raspoloženje članstva o aktuelnoj situaciji i zaključeno je da nezadovoljstvo na vrlo visokom nivou i da je članstvo spremno čak i za Generalni štrajk.

Članovima Sindikata šaljemo jasnu poruku da budemo jedinstveni, hrabri, odlučni i solidarni u štrajkovima i protestima koji nam predstoje u 2024. godini.

Srdačan pozdrav,

Saudin Sivro, predsjednik KO SSOOiO FBiH - KO SSOOiO KS



 

#štrajk_upozorenja_prosvjetnih_radnika_KS #štrajk

 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de