SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3405400
DanasDanas283
JučeJuče2787
Ove sedmiceOve sedmice8710
Ovaj mjesecOvaj mjesec26353
UKUPNO:UKUPNO:3405400

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 15 gostiju i nema prijavljenih članova

Poruka članstvu - budimo spremni za štrajk!

Poruka svim članovima SSOOiO FBiH sa područja Kantona Sarajevo

Poštovani/a,

???? Nakon što smo dobili zvaničnu potvrdu da ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović krši Zakon i Kolektivni ugovor, obratili smo se premijeru Kantona Sarajevo da to zaustavi (https://ssooioks.com/v1/index.php/home-2/3843-odmah-zaustavite-krsenje-zakona-i-kolektivnog-ugovora).

Ukoliko se desi da Vlada Kantona Sarajevo bez konsultacija i saglasnosti Sindikata, a na prijedlog resorne ministrice Naide Hota-Muminović, donese nove Pedagoške standarde i normative za osnovnu školu, koje po njenom nalogu pripremaju stručnjaci preko noći telefonom zaposleni, organi sindikata će donijeti odluku o svakodnevnim štrajkovima i odluku o svakodnevnim protestima ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo sve dok se ti nakaradni Pedagoški standardi i normativi ne stave van snage i dok se novi ne usaglase sa Sindikatom.

???? Nije nam ovo prvi put.

???? Slično se dešavalo 2018. godine pa je Sindikat u maju 2018. godine organizirao masovne proteste zbog istog problema na koje je došlo oko 2000 prosvjetnih radnika.

???? Tada smo uspjeli a ako Bog da i opet ćemo.

???? Budimo budni i spremni na otpor!  Zbijmo naše redove, otvorimo naše umove i naša srca a ako budemo morali, nemojte da se stidimo i da vrtiće i osnovne škole zatvorimo!

Jer Ti si Sindikat!

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de