SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3405779
DanasDanas662
JučeJuče2787
Ove sedmiceOve sedmice9089
Ovaj mjesecOvaj mjesec26732
UKUPNO:UKUPNO:3405779

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 116 gostiju i nema prijavljenih članova

Treći sastanak pregovaračkih timova Vlade i Sindikata

Treći sastanak pregovaračkih timova Vlade Kantona Sarajevo i SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo je održan u zgradi Vlade u četvrtak, 12. oktobra 2023. godine od 15:00 sati do 16:00 sati.

Na trećem sastanku pregovaračkih timova Vlade i Sindikata ministar finansija Kantona Sarajevo je govorio o osnovici za obračun plata radnicima u Kantonu Sarajevo, elaboratu o platama u javnom sektoru i ukidanju dodataka radnicima u vrtićima i osnovnim školama uprkos činjenici da to nisu teme/predmet ovih pregovora.

Pored njega također ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo je pričala o očekivanim pregovorima sa koordinacijom sindikata oko osnovice za obračun plata radnicima u Kantonu Sarajevo uprkos činjenici da to nije tema/predmet ovih pregovora.

Predsjednica pregovaračkog tima Vlade je naglasila da će biti potrebno da se pregovori produže zbog prethodno navedenog. Predsjednik pregovaračkog tima Sindikata nije bio prisutan na trećem sastanku pregovaračkih timova ali je njegova zamjenica ponovila stavove koje je on iznio na drugom sastanku pregovaračkih timova Vlade i Sindikata.

Polahko se gubi nada da će tokom pregovora na drugoj strani prevladati razum i dobra volja te da će pregovarački tim Vlade i Vlada Kantona Sarajevo razmišljati i o interesima djece u vrtićima i učenicima osnovnih škola.

Javna obećanja o namjerama Vlade da se radnicima u osnovnim školama treba povećati plata jer je među najnižim u Kantonu od strane premijera i ministrice za odgoj i obrazovanje će postati stvarnost povećanjem koeficijenata ili će se samo povećanjem osnovice ali ne i koeficijenata radnika u vrtićima i osnovnim školama pretvoriti u neistinu i obmanu prosvjetnih radnika. Eventualni neuspješni pregovori mogu odmah dovesti do iznenađujućih sindikalnih aktivnosti.

O toku i ishodu pregovora članstvo i članovi organa Sindikata će biti blagovremeno obaviješteni a za eventualne dodatne informacije članovi Sindikata se mogu obratiti sindikalnim povjerenicima u ustanovi u kojoj rade.

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de