SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3406187
DanasDanas1070
JučeJuče2787
Ove sedmiceOve sedmice9497
Ovaj mjesecOvaj mjesec27140
UKUPNO:UKUPNO:3406187

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 24 gostiju i nema prijavljenih članova

Obavijest

 

 

 

 

Broj: 1197/23      

Sarajevo, 9.6.2023.

MINISTARSTVO ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE KANTONA SARAJEVO

n/r ministrici, Naidi Hota-Muminović

PREDMET: Obavijest, dostavlja se. 

Poštovana, 

Dana 8.6.2023. godine, na službeni e-mail Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja F BiH–Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo zaprimili smo od Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo dopis, broj: 11-34-26464-1/23 od 7.6.2023. godine, kojim ste sve direktore osnovnih škola na području Kantona Sarajevo pozvali na stručno usavršavanje pod nazivom „Navigacija kroz promjene-Priprema za novu 2023/2024. školsku godinu“. Stručno usavršavanje organizujete u saradnji s JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo i isto planirate realizirati u periodu od 4. do 7. jula 2023. godine, izvan Kantona Sarajevo.

 

Također, bitno je naglasiti da ste pomenutim dopisom pozvali sve direktore da svoje obaveze planiraju prema navedenim datumima, a da za taj period ovlaste uposlenike koji će obavljati poslove direktora.

Podsjećamo Vas da su svi direktori škola morali i trebali, do datuma zaprimanja ovog dopisa, izraditi Plan korištenja godišnjih odmora. Vodeći se planovima koji su bili doneseni prethodnih godina, svi radnici su već početkom jula mjeseca na zasluženim godišnjim odmorima, pa se postavlja pitanje koga će direktori ovlastiti da ih mijenja u periodu njihovog odsustva? Da li znači da će pojedini radnici morati prekinuti korištenje svog godišnjeg odmora da bi direktori otišli na stručno usavršavanje? Ovakve i slične pozive trebali ste školama dostaviti najkasnije do 1.6.2023. godine kako bi se valjano mogao napraviti plan godišnjih odmora.

Imajući u vidu naprijed navedeno, ovim putem Vas obavještavamo da Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja F BiH–Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo nema ništa protiv da Vi organizujete stručna usavršavanja, ali ima protiv da se na ovakav način narušavaju prava iz radnog odnosa radnika, člana Sindikata.

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro 

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. Dopredsjednici i članovima KO,

3. Sindikalnim povjerenicima,

4. www.ssooioks.com,

5. a/a.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de