SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3201373
DanasDanas278
JučeJuče1193
Ove sedmiceOve sedmice7388
Ovaj mjesecOvaj mjesec3958
UKUPNO:UKUPNO:3201373

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 66 gostiju i nema prijavljenih članova

Ministrica prihvatila sugestije sindikata - konkursi će biti u maju?

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović, je predsjedniku Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, Saudinu Sivri i predsjedniku Kantonalnog odbora SSVOONK BiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, Faruku Bešliću, 07.12.2021. godine dostavila dopise u kojima, između ostalog, piše: " ... s ciljem raelizacije zaključaka sa sastanka održanog, 01.12.2021. godine sa predstavnicima sindikata, u prostorijama Ministarstva za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo je pokrenulo proceduru  imenovanja Komisije koja će pripremiti tekst nacrta Pravilnika sa kriterijima za iskazivanje prestanka potrebe za zaposlenicima koji su djelimično ili potpuno ostali bez radnih zadataka i postupak popune upražnjenih radnih mjesta u osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo te Komisije koja će pripremiti tekst Pravilnik o prijemu radnika u radni odnos u osnovnim i srednjim kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo.

Dakle, oba sindikata imaju obavezu da predlože predstavnike oba sindikata u navedene komisije i da doprinesu poboljšanju podzakonskih akata.

Nadamo se da naš partnerski sindikat i Ministarstvo neće "razvlačiti" procedure i da ćemo u januaru imati pravilnike koji će omogućiti konkursne procedure u maju 2022. godine.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de