SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3223779
DanasDanas14
JučeJuče1460
Ove sedmiceOve sedmice8677
Ovaj mjesecOvaj mjesec26364
UKUPNO:UKUPNO:3223779

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 112 gostiju i nema prijavljenih članova

Ministrica za odgoj i obrazovanje i predsjednici Sindikata se usaglasili oko povećanja plaća

Na osnovu zahtjeva SSOOiO F BiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i SSVOONK BiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, u petak, 15.10.2021. godine, održan je sastanak u Ministarstvu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali ministrica, Naida Hota-Muminović, sekretar Ministarstva, Abid Fejzić, predsjednik SSOOiO F BiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, Saudin Sivro, predsjednik SSVOONK BiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, Faruk Bešlić i član KO SSVOONK BiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, Mensur Bektić.

Teme razgovora su bile zahtjevi Sindikata za povećanje plaća radnicima u predškolskom odgoju, osnovnom odgoju i obrazovanju i srednjem obrazovanju i Pravilnik sa kriterijima za iskazivanje prestanka potrebe za radnicima koji su djelomično ili potpuno ostali bez radnih zadataka i postupak popune upražnjenih radnih mjesta u osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo.

Sastanak je protekao u dobroj atmosferi i u duhu socijalnog dijaloga, te su na istom doneseni sljedeći zaključci:

- Standard radnika u predškolskom odgoju, osnovnom odgoju i obrazovanju i srednjem obrazovanju se mora poboljšati, a po tom pitanju ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo će, u okviru svojih nadležnosti, u narednom periodu zagovarati povećanje plaća u navedenim sektorima;

- Novi Pravilnik sa kriterijima za iskazivanje prestanka potrebe za radnika koji su djelomično ili potpuno ostali bez radnih zadataka i postupak popune upražnjenih radnih mjesta u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama čiji je osnivač Kanton Sarajevo će biti donesen u narednom periodu, a s ciljem zbrinjavanja tehnološkog viška u martu i aprilu, odnosno provedbe konkursnih procedura u maju i junu;

- Dogovoreno je da se naredni sastanak održi 29.10.2021. godine, u 11:00 sati, kada će biti nastavljeni razgovori o istim temama.

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de