SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3223231
DanasDanas926
JučeJuče1321
Ove sedmiceOve sedmice8129
Ovaj mjesecOvaj mjesec25816
UKUPNO:UKUPNO:3223231

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 140 gostiju i nema prijavljenih članova

Teqball

Teqball je sport koji se igra nogometnom loptom preko zakrivljenog stola, kombinujući elemente nogometa i stolnog tenisa. Igrači udaraju nogometnu loptu bilo kojim dijelom tijela, osim rukama. Zabranjeno je dva puta uzastopno dodirivati ili vraćati loptu istim dijelom tijela. Teqball se može igrati između dva igrača u pojedinačnoj igri ili između četiri igrača u igri parova. Igru na međunarodnoj razini predstavlja Međunarodna federacija teqballa (FITEQ).

Teqball su u Mađarskoj, 2012. godine, izumila trojica nogometnih entuzijasta, bivši profesionalni igrač Gábor Borsányi , mađarski poduzetnik György Gattyán i informatičar Viktor Huszár. Zakrivljeni teqball sto je jedinstven. Dužina je 3 metra, a širina 1,7 m, s najvišom tačkom na 0,76 m u sredini igraće površine, na kojoj je postavljena mreža, koja odvaja površinu u dva dijela. Sportski savez Kantona Sarajevo u saradnji s Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općinom Novo Sarajevo, Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo te našim Sindikatom realizuje projekat pod nazivom ˝Školski sport KS 2021˝- Novo Sarajevo.

Naš Sindikat podržava navedeni projekat jer smatramo da, u eri sve veće zaokupljenosti djece društvenim mrežama, uključivanje u sportske aktivnosti je izuzetno važno za naše učenike odnosno za njihov psiho-fizički razvoj i tjelesno zdravlje. Realizacija projekta je planirana za period 20.09-22.9.2021. godine, na otvorenoj školskoj plohi JU OŠ ˝Kovačići˝, a ukoliko vremenske prilike ne dozvole održavanje na otvorenom, planirana je realizacija u sali za sport pomenute škole.

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de