SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3205667
DanasDanas731
JučeJuče848
Ove sedmiceOve sedmice1526
Ovaj mjesecOvaj mjesec8252
UKUPNO:UKUPNO:3205667

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 71 gostiju i nema prijavljenih članova

Zaključak Kantonalnog odbora - pitanje vakcinisanja radnika

Broj: 1019/21

Sarajevo, 14.06.2021. godine

Na II redovnoj sjednici Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, održanoj 14.06.2021. godine u Sarajevu, u skladu sa članom 55. Statuta SSOOiO FBiH, usvojen je sljedeći 

Z A K LJ U Č A K 

Član 1. 

Imajući u vidu da tokom pandemije COVID-19 niti državna niti entitetska niti kantonalna vlada nisu učinile ništa po pitanju vakcinisanja radnika u djelatnostima predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, Kantonalni odbor SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo zadužuje sindikalne povjerenike da održe sjednicu sindikalnog odbora na kojoj će se, u skladu sa Statutom i zbog zaštite života i zdravlja svih članova Sindikata, donijeti odluka  u vezi s vakcinacijom članova Sindikata. 

Navedenom odlukom, koja se u preambuli poziva na Statut i ovaj Zaključak, treba biti definisano da se organizira dobrovoljni odlazak članova na vakcinaciju i revakcinaciju u Republiku Srbiju i to na jedan od dva načina:

1. da povjerenik organizuje i iz sredstava podružnice plati autobuski, minibuski i/ili kombi prijevoz na osnovu fakture/računa pružaoca usluge i

2. da povjerenik zajedno sa članovima Sindikata koji posjeduju vlastite automobile dogovori prijevoz u grupama od 3 do 5 osoba i iz sredstava podružnice vozačima refundira troškove prijevoza u iznosu od 50,00 do 75,00 KM na osnovu fiskalnog računa i potvrde o prijemu prve, odnosno u iznosu od 100,00 do 150,00 KM ukoliko se refundacija vrši nakon dostavljanja potvrde o prijemu druge doze vakcine. 

Sindikalni povjerenici imaju obavezu da, kroz socijalni dijalog s direktorom ustanove, osiguraju nesmetan radni proces i osiguraju podršku direktora za ove aktivnosti.

Član 2. 

Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a isti će biti dostavljen svim sindikalnim povjerenicima, članstvu putem službene internet stranice Sindikata i direktorima ustanova. 

DOPREDSJEDNICA 

Envera Šukman

 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de