SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3207817
DanasDanas1195
JučeJuče1686
Ove sedmiceOve sedmice3676
Ovaj mjesecOvaj mjesec10402
UKUPNO:UKUPNO:3207817

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 122 gostiju i nema prijavljenih članova

U susret Danu žena

U okviru ETUCE projekta "Sindikati obrazovanja i inkluzivne škole: prihvaćanje različitosti u obrazovanju" provodi se niz koordiniranih aktivnosti na polju isticanja jednakosti i inkluzije. Cilj je podizanje svijesti o profesionalnim potrebama nastavnika i ostalih radnika u obrazovanju kada je riječ o rješavanju različitosti u školama i u društvu.

Aktivnosti su usmjerene na obrazovne vlasti i šire društvo, zahtijevajući podršku nastavnicima i drugim radnicima u obrazovanju. 8. mart 2021. godine se obilježava Međunarodni dan žena. ETUCE fokus na ovaj dan će biti davanje značaja učiteljicama/nastavnicima/profesoricama, koje nisu samo odgojiteljice i učiteljice, već i svakodnevno preuzimaju toliko mnogo uloga: besplatno se brinu o kućnim obavezama, odgajaju svoju djecu, balansiranju između privatnih i poslovnih obaveza, brinu o starijim članovima porodice, pokušavaju se stručno usavršavati i td.

Ove "dvostruke" i "trostruke" uloge postale su još istaknutije tokom pandemije COVID-19. Uprkos ogromnom angažmanu, učiteljice/nastavnice/profesorice, ne samo da ne dobivaju bolji status i neku vrstu nagrade, već se suočavaju s većom nesigurnošću posla, nižim plaćama i manje mogućnosti u karijeri, izložene su maltretiranju, uznemiravanju i nasilju i nisu u mogućnosti nastaviti profesionalni razvoj.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de