SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3194149
DanasDanas330
JučeJuče1934
Ove sedmiceOve sedmice164
Ovaj mjesecOvaj mjesec49564
UKUPNO:UKUPNO:3194149

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 22 gostiju i nema prijavljenih članova

Zahtjev za izmjenu Pravilnika sa kriterijima za prijem radnika u radni odnos

Broj: 1869/20

Sarajevo,  30.10.2020. 

MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU I MLADE KANTONA SARAJEVO

n/r mr. Krivić Anisu, ministru

PREDMET: Zahtjev za izmjenu Pravilnika sa kriterijima za prijem radnika u radni odnos u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo, traži se.

Poštovani,           

obraćamo Vam se zahtjevom za izmjenu Pravilnika sa kriterijima za prijem radnika u radni odnos u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 35/17), i to člana 13.  koji se odnosi na provjeru radnih i stručnih sposobnosti. Naime, poznato Vam je da je u toku provođenje konkursne procedure za prijem radnika u radni odnos u djelatnosti osnovnog obrazovanja na području Kantona Sarajevo u okviru kojih se vrši i provjera radnih i stručnih sposobnosti. Zbog sve većeg broja zaraženih od COVID-19, pojedini aplikanti nisu u mogućnosti pristupiti provjeri radnih i stručnih sposobnosti zbog samoizolacije, što za posljedicu, shodno navedenom Pravilniku, ima gubljenje prava učešća u daljoj konkursnoj proceduri.

Budući da se radi o višoj sili kada je u pitanju pandemija koja se ne može spriječiti niti predvidjeti, proizlazi da bi svi aplikanti koji nisu pristupili provjeri radnih i stručnih sposobnosti zbog samoizolacije, uz predočenje odgovarajuće dokumentacije, imali pravo žalbe na odluku direktora škole o prijemu radnika, pa čak i doći do poništenja konkursa, što bi stvorilo ogromne probleme u praksi.

Imajući u vidu sve gore navedeno, a u cilju jednoobrazne primjene propisa, tražimo da HITNO reagujete i u skladu sa svojim ovlaštenjima pristupite izmjenama člana 13. navedenog Pravilnika kako bi se svim aplikantima omogućilo da na neki način pristupe provjeri radnih i stručnih sposobnosti prilikom provođenja konkursne procedure.

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja F BiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, kao i do sada, Vam stoji na raspolaganju u iznalaženju najboljih rješenja kako bi se ovaj problem prevazišao. 

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3. a/a.

 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de