SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3217289
DanasDanas787
JučeJuče1446
Ove sedmiceOve sedmice2187
Ovaj mjesecOvaj mjesec19874
UKUPNO:UKUPNO:3217289

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 24 gostiju i nema prijavljenih članova

Zahtjev za besplatno vakcinisanje radnika

 

 

 

 

Broj: 1687/20

Sarajevo, 5.10.2020.

MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU I MLADE KANTONA SARAJEVO

n/r mr. Krivić Anisu, ministru

PREDMET: Zahtjev za besplatno vakcinisanje radnika, traži se.

Poštovani, 

U prethodnih nekoliko dana medijima se plasiraju informacije kako nas u narednom periodu očekuju epidemije raznih sezonskih gripa, što nam nije bila nepoznanica prethodnih godina. Međutim, s obzirom da se danas borimo s jednim od najvećih izazova modernog doba (Corona virus COVID-19), generalno, među radnicima se počela širiti panika i bojaznost kako prevazići i razlikovati osobu sa simptomima gripe od osobe koja je zaražena Corona virusom. Svjesni ste da su radnici u osnovnim školama i predškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo u jednoj specifičnoj poziciji gdje im opis poslova nalaže kontakte s više osoba, što samo po sebi predstavlja svojevrsnu opasnost od zaraze kako sezonskom gripom, tako i Corona virusom.

S obzirom da ste do sada pokazali da je sigurnost i zaštita zdravlja radnika opredjeljenje Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, što je ujedno i imperativ Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, ovim putem tražimo da u skladu s Vašim nadležnostima poduzmete odgovarajuće aktivnosti i u saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo obezbijedite dovoljan broj vakcina, kako bi se svi radnici u osnovnim i predškolskim ustanovama blagovremeno vakcinisali protiv sezonske gripe. Vakcinaciju bi trebali izvršiti domovi zdravlja na području Kantona Sarajevo.

 

Kako je Kolektivnim ugovorom za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“ broj: 36/20) predviđena dužnost svake ustanove da osigura kolektivne i lične mjere zaštite kojima se štiti, između ostalog, lična i kolektivna sigurnost svih radnika i učenika, vjerujemo da ćete ovaj zahtjev dobronamjerno shvatiti i adekvatno reagovati, jer bi se na ovaj način preventivno djelovalo na suzbijanju naglog povećanja broja bolovanja i širenja panike u društvu. 

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3. www.ssooioks.com,

4. a/a. 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de