SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3203712
DanasDanas1672
JučeJuče945
Ove sedmiceOve sedmice9727
Ovaj mjesecOvaj mjesec6297
UKUPNO:UKUPNO:3203712

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 63 gostiju i nema prijavljenih članova

Kantonalni odbor donio zaključke

Na 16. redovnoj sjednici Kantonalni odbor SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo je donio zaključke, a kako slijedi:

1. KO SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo smatra da zaštita života i zdravlja prosvjetnih radnika, posebno starijih kolega i kolega koji su i prije pandemije imali ozbiljne zdravstvene probleme, kao i zaštita života i zdravlja djece u vrtićima i učenika u osnovnim školama treba biti imperativ prilikom odlučivanja o mjerama za početak školske 2020/2021. godine, koje budu donosili Krizni štab i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

2. KO SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo će podržati mjere i naredbe nadležnih koje se odnose na početak školske 2020/2021. godine tek onda kada se uvjerimo da su osigurani preduvjeti za bezbjedan i kvalitetan početak školske 2020/2021. godine u vrtićima i osnovnim školama.

3. Vrtići i osnovne škole svakodnevno moraju biti u potpunosti dezinficirani u punom kapacitetu, a radnici moraju imati dovoljnu količinu zaštitne opreme i dezinficijensa.

4. KO SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo predlaže da Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo svim osnovnim školama osigura dovoljna materijalna sredstva za povećanje kapaciteta internet paketa i nabavku i instalaciju tehničke opreme u svim osnovnim školama što će omogućiti da svi nastavni časovi na daljinu budu realizirani uživo jer je to najbolji način da se u ovim uslovima postigne najveći stepen realizacije odgojno-obrazovnih ciljeva, a maksimalno sačuva zdravlje prosvjetnih radnika i učenika.

5. KO SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo još jednom poziva Vladu i Ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da se najkasnije do 31.8.2020. godine sa pregovaračkim timom Sindikata ispregovara i sa ovlaštenom osobom iz Sindikata potpiše novi Kolektivni ugovor za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo koji će minimalno sadržavati prava i obaveze radnika u nivou važećeg Kolektivnog ugovora.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de