SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3193179
DanasDanas1294
JučeJuče912
Ove sedmiceOve sedmice12226
Ovaj mjesecOvaj mjesec48594
UKUPNO:UKUPNO:3193179

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 58 gostiju i nema prijavljenih članova

Obavještenje članstvu – tehnološki višak i konkursi za školsku 2020/2021. godinu (7)

Dvije loše vijesti obilježavaju prve dane u ovom mjesecu:

1. Javni konkursi neće biti raspisani u periodu od 05. do 15. augusta, jer škole još uvijek nisu dobile saglasnost Ministra.

2. Na javne konkurse u augustu se neće moći prijaviti nastavnici koji nemaju završen II ciklus studij, jer Skupština Kantona Sarajevo neće zasjedati u ovom mjesecu, odnosno Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju se neće dopuniti prije javnih konkursa zbog čega će škole biti prisiljene da na određene pozicije, zbog nedostatka nastavnika, angažuje "nestručan kadar".

Komisija za evidentiranje i zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba u osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo je tek danas, 4.8.2020. godine, Ministru uručila sva rješenja o zbrinjavanju radnika i pojedinačne saglasnosti školama za raspisivanje javnih konkursa, koje Ministar treba potpisati, isti se moraju ovjeriti i biti uručeni ili poslani školama.

To je proces koji će trajati nekoliko dana. Još uvijek je nepoznanica da li će biti odobreni konkursi na neodređeno vrijeme, da li će biti odobreni konkursi za asistente i članove mobilnih timova, kao i da li će biti odobrena radna mjesta na koje škole, po zakonu, imaju pravo.

Niti u jednoj školi javni konkurs se neće okončati prije početka školske 2020/2021. godine. Promjena učitelja i nastavnika u septembru i oktobru, odnosno po završetku konkursnih procedura je izvjesna.

Početak augusta najavljuje velike probleme u septembru, ne samo zbog pandemije, već i zbog navedenih problema, kao i činjenice da je ostalo samo 26 dana do isteka Kolektivnog ugovora.

Odgovornost za promjenu učitelja i nastavnika, kao i za sve ostale probleme na koje Sindikat ukazuje mjesecima, morat će preuzeti Ministar i Vlada Kantona Sarajevo.

O cjelokupnoj situaciji po ovim pitanjima, kao i svim ostalim problemima koji su direktno ili indirektno vezani za navedeno, članstvo će biti obavještavano putem službene internet stranice Sindikata i putem sindikalnih povjerenika, koji su jedini ovlašteni da članovima Sindikata daju neophodne informacije.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de