SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3176024
DanasDanas333
JučeJuče1469
Ove sedmiceOve sedmice7253
Ovaj mjesecOvaj mjesec31439
UKUPNO:UKUPNO:3176024

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 31 gostiju i nema prijavljenih članova

Zaključak Kantonalnog odbora - Kolektivni ugovor

Broj: 1250/20  

Sarajevo, 10.7.2020. godine

Na XIII vanrednoj sjednici Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, održanoj 10.7.2020. godine, u skladu sa članom 55. Statuta SSOOiO FBiH, donesen je sljedeći 

Z A K LJ U Č A K 

I

Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo očekuje od pregovaračkog tima Sindikata da ispregovara Kolektivni ugovor za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo u interesu članstva i da isti bude potpisan do 31.8.2020. godine. 

II

Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo od pregovaračkog tima Vlade KS i od Vlade Kantona Sarajevo zahtijeva da se najkasnije do 31.8.2020. godine ispregovara i potpiše Kolektivni ugovor za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo koji će sadržavati minimalno sva prava i obaveze ugovornih strana koja su definisana važećim Kolektivnim ugovorom.

III

Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo od ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo zahtijeva da se prekine praksa odugovlačenja potpisivanja Protokola o vođenju pregovora i završetka procesa pregovora koji se mora okončati potpisivanjem Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo najkasnije do 31.8.2020. godine.

IV

Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo zadužuje predsjednika Kantonalnog odbora da sazove redovnu sjednicu Kantonalnog odbora sredinom 8. mjeseca 2020. godine, na kojoj će se donijeti adekvatne odluke o provođenju radikalnih sindikalnih akcija, u slučaju da bude evidentno da Kolektivni ugovor neće biti potpisan do 31.8.2020. godine.

V

Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a isti dostaviti premijeru Kantona Sarajevo, pregovaračkom timu Vlade Kantona Sarajevo, pregovaračkom timu Sindikata, sindikalnim podružnicama i članovima Kantonalnog odbora.

DOPREDSJEDNICA

Envera Šukman

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de