SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3200968
DanasDanas1066
JučeJuče1054
Ove sedmiceOve sedmice6983
Ovaj mjesecOvaj mjesec3553
UKUPNO:UKUPNO:3200968

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 48 gostiju i nema prijavljenih članova

Obavještenje članstvu – tehnološki višak i konkursi za školsku 2020/2021. godinu (4)

Komisija za evidentiranje i zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo čiji mandat prestaje 1.9.2020. godine je počela raditi na procesu zbrinjavanja tehnološkog viška i davanja saglasnosti ministru za raspisivanje konkursa za školsku 2020/2021. godinu.

Na jučerašnjoj sjednici Komisija je razmatrala dokumentaciju i utvrdila tabele 2b, 2c, 3a i 3b i iste će danas, u skladu sa Pravilnikom, biti dostavljene ministru i školama. Od škola će biti zatraženo da do 17. jula dostave eventualne primjedbe na podatke koje su sa lista škola unesene na zbirne rang-liste nakon čega će Komisija iste revidirati i utvrdi konačne zbirne rang-liste.

Tabele 4a, 4b, 5a, 5b, 6 i 7 nisu razmatrane niti utvrđivane na jučerašnjem sastanku Komisije. Komisija ne može nastaviti i završiti svoj rad jer se ministar još uvijek nažalost učenika i prosvjetnih radnika nije izjasnio po pitanju:

a) odobravanja konkursa na neodređeno vrijeme

b) odobravanja konkursa za asistente i članove mobilnih timova

c) odobravanja radnih mjesta na koje škole, po zakonu, imaju pravo

Ukoliko se to ne desi danas na sastanku koji je nekoliko puta tražen od strane Komisije, kao što smo i prethodno kazati, radno-pravni i ekonomsko-socijalni status radnika koji rade na određeno vrijeme, najvjerojatnije će biti ugrožen jer se očekuje da će objave konkursa za školsku 2020/2021. godinu kasniti, odnosno da će konkursi biti objavljeni poslije 25. jula.

Posljedice kašnjenja konkursa će osjetiti i učenici osnovnih škola jer će škole biti prisiljene da prijem radnika od 1.9.2020. godine do okončanja konkursnih procedura vrše u skladu sa Zakonom i Kolektivnim ugovorom, bez konkursa i do 120 dana.

Odgovornost po ovom pitanju će definitivno morati preuzeti Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. O cjelokupnoj situaciji po ovim pitanjima članstvo će biti obavještavano putem službene internet stranice Sindikata i putem sindikalnih povjerenika, koji su jedini ovlašteni da članovima Sindikata daju neophodne informacije.

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de