SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3218429
DanasDanas384
JučeJuče1543
Ove sedmiceOve sedmice3327
Ovaj mjesecOvaj mjesec21014
UKUPNO:UKUPNO:3218429

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 23 gostiju i 2 članova

Izjave o smanjenju plata za 10% radnicima proizvodi paniku i produbljuje epidemijsku krizu!

Uštede na osnovu kojih treba praviti fondove iz kojih bi se radnicima, koji ne rade i čija su radna mjesta upitna i ugrožena, oni na vlasti trebaju praviti i fondove puniti tako što će se: ukinuti finansiranje političkih partija, plaćanje inih bespotrebnih komisija, upravnih i nadzornih odbora javnih ustanova i preduzeća, ukinuti svoje savjetnike, ukinuti razne i bezobrazno visoke naknade izabranih zastupnika, poslanika i td., preusmjeriti sredstva za planirane projekte koji neće biti realizirani i td. Ima mnogo toga što se može uštedjeti u budžetima na svim nivoima ...

Na početku krize ne smije se dirati u plate radnika, koji od istih žive, a mnogi preživljavaju i to treba biti zadnja opcija za kojom će se posegnuti tek nakon što se uštede realiziraju po svim prethodno navedenim stavkama i onim stavkama koje nisu navedene.

Teško državi koja za premijera ima Fadila Novalića i teško državi u kojoj jedni ne misle na druge. Prosvjetni radnici su uvijek bili, jesu i bit će solidarni i uvijek će dati onima koji nemaju. Prosvjetni radnici nikada neće biti kao oni koji su 11. marta ove godine, dakle dva dana nakon što je Krizni štab zabranio javna okupljanja, bili na jubileju "Igmana" u Konjicu i koji su na taj način direktno doprinijeli ubrzanom širenju epidemijske krize. Prosvjetni radnici direktno ne zavise od firmi raznih tajkuna i velikih gazdi koji godinama proizvode krizu jer radnicima isplaćuju mizerne plate i ne plaćaju poreze i doprinose državi, a istovremeno gomilaju svoj kapital i okolo se vozaju skupocjenim automobilima.

Oni zavise od svih nas, uključujući i prosvjetne radnike. Ako nema potrošnje, nema ni proizvodnje. Prosvjetni radnici imaju pravo da brane i odbrane svoje plate, a oni koji žele da samostalno i svojevoljno doniraju i pomognu one koji nemaju, neka doniraju od svoje plate 10 ili 100% kome god hoće i kad god hoće.

Prosvjetni radnici neće dozvoliti da njihove plate jednostrano otme Fadil Novalić koji ima svoje firme, svoje omiljene poslodavce i svoje interese. Neće to dozvoliti prosvjetni radnici ni njemu niti bilo kome kao što je on ili razmišlja i djeluje kao on.

Prosvjetni radnici svakodnevno rade, prenose znanje, samostalno se stručno usavršavaju, brinu se o svojim učenicima i o svojoj djeci, svojim komšijama, pridružuju se solidarnim i humanitarnim aktivnostima, ma oni u ovoj krizi rade duplo više i izgaraju u želji da doprinosu očuvanju i života i zdravlja, u svakom smislu te riječi. Zbog svega pobrojanog prosvjetni radnici očekuju podršku i pohvalu, ma bilo koji vid stimulacije i javnog priznanja od nadležnih institucija i pojedinaca.

A ako se to i ne desi, prosvjetni radnici će se znati izboriti za svoje dostojanstvo i uspjeti sačuvati svoja stečena prava. SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo je bio, jeste i bit će organizacija koja će braniti prosvjetne radnike, kako u miru, tako i u vremenu epidemijske krize.

#JER_TI_SI_SINDIKAT

#budimo_odgovorni_ostanimo_u_svojim_kućama

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de