SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3207612
DanasDanas990
JučeJuče1686
Ove sedmiceOve sedmice3471
Ovaj mjesecOvaj mjesec10197
UKUPNO:UKUPNO:3207612

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 165 gostiju i nema prijavljenih članova

Pregovori završeni, sutra odlučuju Vlada Kantona Sarajevo i Skupština povjereništva

Na petom sastanku pregovaračkih timova Vlade Kantona Sarajevo i Sindikata, koji je održan 11.12.2019. godine, utvrđen je konačni tekst Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 04/18). Predsjednik Pregovaračkog tima Sindikata i predsjednica Pregovaračkog tima Vlade Kantona Sarajevo potpisali su zapisnik sa četvrtog  sastanka.

Prethodno je ministar finansija Kantona Sarajevo obavijestio pregovaračke timove da je u Ministarstvu finansija Kantona Sarajevo urađena kalkulacija potrebnih sredstava iz Budžeta za 2020. godinu, što je bio zadnji preduslov za utvrđivanje dogovorenog teksta. U toku dana se očekuje da Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo tekst izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora pripremi za sjednicu Vlade Kantona Sarajevo, koja će u četvrtak 12.12.2019. godine dati saglasnost za potpisivanje i ovlastiti  premijera Vlade Kantona Sarajevo da ispred Vlade Kantona Sarajevo kao poslodavca potpiše izmjene i dopune Kolektivnog ugovora. 

Pregovarački tim Sindikata obavijestio je drugu stranu da se isti postupak davanja saglasnosti za  potpisivanje očekuje 12.12.2019. godine na Skupštini povjereništva.

Potpisivanje Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 04/18) očekuje se naredne sedmice.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de