SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3215816
DanasDanas760
JučeJuče1016
Ove sedmiceOve sedmice714
Ovaj mjesecOvaj mjesec18401
UKUPNO:UKUPNO:3215816

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 98 gostiju i nema prijavljenih članova

Odgovor ministrici

SINDIKAT SREDNJEG I VISOKOG OBRAZOVANJA, ODGOJA, NAUKE I KULTURE BOSNE I HERCEGOVINE

KANTONALNI ODBOR KANTON SARAJEVO

Broj: 05-2-  174/19

Sarajevo,04.10.2019. godine

ODGOVOR MINISTRICI NA NJEN ODGOVOR NA SAOPŠTENJE SINDIKATA

Poštovana ministrice,

 Sa žaljenjem konstatujemo da niste u potpunosti razumjeli naše saopštenje ili ste namjerno obrnuli red stvari:

  1. Dan nastavnika je utvrđen i uveden u školski kalendar širom svijeta na osnovu borbe članova sindikata i svake godine se iz  Brisela glavnog sjedišta- centrala sindikata čiji smo i mi članovi, šalje poster i dopis sa motom odnosno temom proslave. Ove godine je to: Mladi nastavnici: Budućnost profesije. Takođe je sugerisano da se ovaj praznik ove godine proslavi 4. ili 7. oktobra budući da pada u subotu. Bio je red da kada ste sastavljali školski kalendar i vidjeli da 5. oktobar pada u subotu konsultujete predstavnike sindikata.

  2. U septembru ove godine Vi ste sami  počeli pripreme za obilježavanje ovog značajnog datuma. Podsjećamo  Vas na redoslijed događanja:

a) 18. septembra Vaš dopis vrtićima i školama sa Kriterijima za izbor „Nastavnika godine“, dok taj dopis nije poslan Sindikatima.

b) 19. septembra naš dopis Vama za izmjenu školskog kalendara.

c) 23. septembra u vašem odgovoru sindikatu odbijate izmjenu kalendara.

d) Tek 1. oktobra, predsjednik  Kantonalnog odbora telefonski je pozvan u Vaš kabinet,  dogovorena izmjena kalendara, poslan dopis obrazovnim institucijama i Sindikatima, uručena pozivnica za svečanost za 4. oktobar u Domu mladih. Dovoljno je pogledati pozivnicu za ovu manifestaciju na kojoj stoji Ministarstvo i potpis ministrice.

ZAJEDNIČKO OBILJEŽAVANJE SE RADI ZAJEDNO

  1. Sa Vašom tvrdnjom se slažemo, da nisu svi nastavnici članovi sindikata, ali potvrđujemo da jeste  98 % , a nisu ni svi navedeni nastavnici iz 14 kategorija za „ Nastavnika godine“.

Očekujemo da naše ministarstvo i ministrica uvažavaju ovaj važan datum za prosvjetnu zajednicu i da na vrijeme krenemo sa zajedničkim obilježavanjem, Komisijom i kriterijima u narednoj godini i tako pokažu svu spremnost na saradnju i dijalog.

Ovim dopisom Kantonalni odbor završava svu javnu pismenu korespodenciju  vezanu za 5. oktobar, s nadom da ćemo uspostaviti partnerski odnos u domenu prava radnika u odgoju i obrazovanju.

KANTONALNI ODBOR

 

 

 

 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de