SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3211190
DanasDanas604
JučeJuče1677
Ove sedmiceOve sedmice7049
Ovaj mjesecOvaj mjesec13775
UKUPNO:UKUPNO:3211190

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 121 gostiju i nema prijavljenih članova

Zahtjev za poštivanje Kolektivnog ugovora

Broj: 1062/19

Sarajevo, 17.06.2019.

VLADA KANTONA SARAJEVO

n/r premijeru, Edinu Forti

PREDMET:  Zahtjev za poštivanje Kolektivnog ugovora za djelatnost predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, dostavlja se.

Poštovani,

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo ima saznanja da se u tekućem mjesecu  provodi eksterna matura. S obzirom da se do danas nisu izdala rješenja za radnike koji realiziraju eksternu maturu u osnovnim školama, tražimo da Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo ili škole izdaju rješenja, kako bi vanredni angažman radnika bio plaćen u skladu s Kolektivnim ugovorom za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 4/18).

 

Podsjećamo da za prošlu godinu naknade radnicima nisu isplaćene, te da su odgovornost direktori prebacivali na ministra, a ministar na direktore, dok su radnici ostali uskraćeni za svoja prava. S obzirom da je Budžetom Kantona Sarajevo, za ovu namjenu planirano 120.000 KM, a kako bi izbjegli prošlogodišnji scenarij, ovim putem tražimo da se isplati naknada radnicima koji provode eksternu maturu.

Napominjemo da su Vlada Kantona Sarajevo i Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo potpisnici Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine KS“, broj: 4/18), pa je naša obaveza brinuti se za izvršenje i poštivanje svih odredbi Kolektivnog ugovora. 

Srdačan pozdrav,                                                                 

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1.  Naslovu,

2.  Elmedinu Konakoviću, predsjedavajućem Skupštine KS,

3.  Dopredsjednici i članovima KO,

4.  Sindikalnim povjerenicima,

5.  www.ssooioks.com

6.  a/a.

 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de