SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3220567
DanasDanas1215
JučeJuče1307
Ove sedmiceOve sedmice5465
Ovaj mjesecOvaj mjesec23152
UKUPNO:UKUPNO:3220567

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 54 gostiju i nema prijavljenih članova

Zahtjev

Broj:938/19

Sarajevo, 23.05.2019.

VLADA KANTONA SARAJEVO

n/r Edinu Forti, premijeru

PREDMET: Zahtjev za donošenje novog Pravilnika sa kriterijima za iskazivanje prestanka potrebe za zaposlenicima koji su djelimično ili potpuno  ostali bez radnih zadataka i postupak popune upražnjenih radnih mjesta u osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo, dostavlja se.

 

Poštovani,

Kao što Vam je već poznato, Ministarstvo za obrazovanja, nauku i mlade Kantona Sarajevo donijelo je Pravilnik sa kriterijima za iskazivanje prestanka potrebe za zaposlenicima koji su djelimično ili potpuno ostali bez radnih zadataka i postupak popune upražnjenih radnih mjesta u osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo objavljen u Službenim novinama Kantona Sarajevo, broj: 26/15. U preambuli navedenog Pravilnika navodi se da je isti donesen na osnovu Zakona o radu  („Službene novine F BiH“, broj: 43/99, 30/00 i 29/03), člana 75. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 10/04, 21/06, 26/08, 31/11 i 15/13), a u vezi sa članom 112. Zakona o srednjem obrazovanju („Službene novine  Kantona Sarajevo“, broj: 23/10).

 

Iz naprijed navedenog vidljivo je da zakoni na osnovu kojih je donesen ovaj Pravilnik više nisu na snazi, odnosno da su doneseni novi. Pored toga navedeni Pravilnik  ima određene nedostatke i kontradiktornosti posebno u članu 1, članu 10. i članu 11.

Imajući u vidu navedeno ovim putem upućujemo Vam Zahtjev za donošenje novog Pravilnika sa kriterijima za iskazivanje prestanka potrebe za zaposlenicima koji su djelimično ili potpuno ostali bez radnih zadataka i postupak popune upražnjenih radnih mjesta u osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo. Novi Pravilnik svakako treba biti u skladu sa Zakonom o radu („Službene novine FBiH“, broj: 26/16 i 89/18), Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 23/17 i 33/17), Zakonom o srednjem obrazovanju („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 23/17),  Kolektivnim  ugovorom za djelatnost srednjeg obrazovanja Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 12/18), Kolektivnim ugovorom za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 4/18), Pedagoškim standardima i općim normativima za osnovni odgoj i obrazovanje i normative radnog prostora, opreme, nastavnih sredstava i učila po predmetima za osnovnu školu i Pedagoškim standardima i normativima za srednje obrazovanje.

 

Srdačan pozdrav,                                                                                                       

                                                                                                              PREDSJEDNIK

 

                                                                                                       Saudin Sivro  

Dostaviti:

1.Naslovu, 

2.Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3.Sindikalnim povjerenicima,

4.www.ssooioks.com,

5.a/a.

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de