SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3220973
DanasDanas1621
JučeJuče1307
Ove sedmiceOve sedmice5871
Ovaj mjesecOvaj mjesec23558
UKUPNO:UKUPNO:3220973

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 47 gostiju i nema prijavljenih članova

Razočarana, ali istovremeno i snažna

Postovani , u prilogu Vam saljem svoje pismo koje ako želite mozete objaviti . Zovem se Arnela Dervišić i živim u Novom Travniku i ako zelite bilo koju informaciju otvorena sam za sve vrste razgovora , hvala .

Nakon nekoliko pokušaja da dobijem posao u struci, nezadovoljstvo je kuliminiralo i želim na ovaj način da se obratim ovdašnjoj javnosti, ali i onima koji se zaklinju u svoj pošten i častan rad na funkcijama koje smo im mi povjerili.

Diplomirani sam socijalni radnik sa radnim iskustvom od četri godine i dvanaest mukotrpnih godina čekanja na Birou za zapošljavanje. Odrasla sam u patrijahalnoj porodici gdje se poštenim radom odhranilo i odškolovalo nas dvoje, dva akademska građanina ove države. Udata sam za čovjeka čiji je otac dao život za odbranu ove zemlje. Ni on, a ni ja od te iste zemlje ništa nismo dobili.

Nakon 12.godina praćenja konkursa, prijava, razgovora, testiranja…kap koja je prelila čašu je posljednji konkurs na koji sam se uredno javila i ispunjavala sve uslove. Bila sam mnogo ispred prijavljenih kandidata što se tiče iskustva i godina.

Centar za socijalni rad Gornji Vakuf – Uskoplje mala kasaba koje teško prihvata nekoga iz drugih sredina, a uredno i bez grižnje savjesti svoj „kadar „ šalju iz svog grada . Neprofesionalno i nekorektno nastupaju eliminišući mene kao jedinog kandidata koji ispunjava uslove, te nakon toga poništavaju konkurs .Ovaj konkurs mi je bio očit primjer kako pošteni i sposobni nemaju šanse da se bore sa babinim sinovima, kojim štele zavšavaju sve od ispita općeg , pa do potvrda koje nisu validne o završenom fakultetu.

U ovoj državi jedini uspjeh je biti babin sin, ili u pravoj stranci. Sa takvim kandidatima ne vrijedi se takmičiti, ma koliko znanje posjedovala ja kao njihov protukandidat iz oblasti zakona ili bila dobra u svome poslu sa mnoštvom preporuka i certifikata, svaka bitka je izgubljena već na samom startu .

Razočarana sam, ali istovremeno i snažna. Borit ću se jer smatram da će znanje i stručnost bar neko prepoznati!

S poštovanjem,

Arnela Dervišić, dipl.soc.radnik

 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de