SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3194260
DanasDanas441
JučeJuče1934
Ove sedmiceOve sedmice275
Ovaj mjesecOvaj mjesec49675
UKUPNO:UKUPNO:3194260

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 39 gostiju i nema prijavljenih članova

Plati unaprijed, plati unazad ili nešto treće

13.3.2019. godine sve osnovne škole su dobile instrukciju iz resornog ministarstva u kojoj se direktori osnovnih škola podsjećaju da prilikom izdavanja rješenja o imenovanju Komisija za praćenje internih evaluacija moraju poštivati Kolektivni ugovor i kroz rješenje o 40-časovnoj radnoj sedmici bude predviđeno da direktori plate rad u tim komisijama.

 

Rješenja o 40-časovnoj radnoj sedmici su donosena u septembru 2018. godine, a rješenja o imenovanju Komisija za praćenje internih evaluacija su donesena ovih dana.

To znači da su direktori morali biti vidovnjaci po pitanju instrukcije. A i da su bili vidovnjaci, kada su jutros dobili ovu instrukciju, ostali su po ko zna koji put bez teksta jer je u zadnjoj rečenici rečeno da se poslovi plaćaju nakon urađenog posla.

I šta se desilo?

Svi su shvatili da je instrukcija kontradiktorna i neprovodiva jer se na početku kaže planirajte i plaćajte od septembra pa tokom cijele godine, a onda na kraju kaže ministrica da se plaća nakon urađenog posla.

U pravilu!

Dakle, ne mora kako je na početku rečeno pa sugerišemo svim članovima Sindikata da svoja prava potraže kod direktora, ukoliko im plaćanje Komisije nije planirano u Rješenju o 40-časovnoj radnoj sedmici.

Dakle, plaćanje kroz Rješenje o 40-časovnoj sedmici ili posebnim rješenjem.

Kako kome i kako gdje, a drugačije ne može jer u našem resornom ministarstvu dopise pišu "stručnjaci" i/ili "kvarnjaci", a o ministrici imamo samo da kažemo nešto kratko i jasno:

"Ministrice odlazi, jer takva kakva si, zaista nam ne trebaš!" 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de