SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3185064
DanasDanas2178
JučeJuče2016
Ove sedmiceOve sedmice4111
Ovaj mjesecOvaj mjesec40479
UKUPNO:UKUPNO:3185064

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 38 gostiju i nema prijavljenih članova

Podrška iz Brisela

Suzan Floken je u obraćanju medijima kazala da predstavlja organizaciju koja zastupa više od 11 miliona učitelja i nastavnika, te da je ta organizacija prepoznata kao socijalni partner u Evropskoj uniji.


SARAJEVO Konferencija za medije u Domu sindikata

Šatorović: Stanje u sindikatima u Federaciji BiH zaprepaštavajuće

Iskoristio bih ovu priliku da pozovem Vladu FBiH, Udruženje poslodavaca FBiH da što prije sjednemo za pregovarački sto, kazao je Šatorović

Na današnjoj konferenciji za medije u Domu sindikata Selvedin Šatorović je kazao kako je stanje u sindikatima u Federaciji BiH zaprepaštavajuće, te da Ekonomsko-socijalono vijeće ne funkcionira 15 mjeseci.

Konferenciji je prisustvovala i Suzan Floken (Susan Flocken), direktorica evropskog odjela Međunarodne organizacije sindikata obrazovanja. 

- Iskoristio bih ovu priliku da pozovem Vladu FBiH, Udruženje poslodavaca FBiH da što prije sjednemo za pregovarački sto. Da što prije definiramo ove stvari, a kolege iz Evropske unije (EU) će ove informacije prenijeti Briselu, jer je činjenica da gore ne dopiru sve informacije kakvo je stanje ovdje. Obično se gore čuje da je kod nas stanje idealno - kazao je Šatorović.

Istakao je kako želi pozvati premijera Vlade FBiH da se napokon definira najniža cijena rada te da to bude uloga Vlade FBiH. 

Suzan Floken je u obraćanju medijima kazala da predstavlja organizaciju koja zastupa više od 11 miliona učitelja i nastavnika, te da je ta organizacija prepoznata kao socijalni partner u Evropskoj uniji.

- Zaprepašteni smo činjenicom da sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Federacije BiH nije održana već 15 mjeseci. Evropska unija osigurava slobodu sindikalnog djelovanja, stoga je nezavisnost sindikalnog djelovanja ključno - istakla je Floken.

IZVOR:


 


 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de