SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3178145
DanasDanas1003
JučeJuče1451
Ove sedmiceOve sedmice9374
Ovaj mjesecOvaj mjesec33560
UKUPNO:UKUPNO:3178145

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 62 gostiju i nema prijavljenih članova

Zahtjev za sastanak

Broj: 344/19           

Sarajevo, 11.02.2019.

NAROD I PRAVDA

n/r Elmedinu Konakoviću, predsjedniku

PREDMET: Zahtjev za sastanak, dostavlja se.

Poštovani,

teške kvalifikacije i neistine o SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo,  a pogotovo "mahalske" priče i prenošenje riječi i dezinformacija o radu Sindikata, a samim time i uvrede koje su upućene članovima Sindikata iznesene u intervju (https://www.skolegijum.ba/tekst/index/1684/prvo-pedagoski-zavod-pa-onda-ostalo) neprijatno nas je iznenadilo do te mjere da već razmišljamo o upućivanju zahtjeva za smjenu mr. Zinete Bogunić sa funkcije ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Narod i pravda je jedan od rijetkih političkih subjekata koja u svom programu zagovara socijalni dijalog sa sindikatima.

Očekivali smo boljeg ministra od prethodnih, ministra koji će gledati u budućnost, a ne u prošlost, ministra koji u Sindikatu neće tražiti krivca za ono što prethodne vlade i ministri nisu uradili, već da će u Sindikatu tražiti podršku za nužno potrebne reforme.

Vi ste, gospodine Konakoviću, bili premijer Kantona Sarajevo tri godine i tokom tri godine smo imali vrlo kvalitetan socijalni dijalog u okviru kojeg smo uspijevali riješiti gotovo sve probleme.

Sa mr. Zinetom Bogunić, ministricom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo ne želimo imati nikakvu saradnju dok se javno ne izvini SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i svim članovima Sindikata, kojih je u januaru 2019. godine 3314.

Vas, kao predsjednika Stranke, koja je Ministricu predložila na ovu poziciju pozivamo na sastanak u Dom sindikata na kojem bi pokušali da riješimo probleme koje je svojim javnim nastupima prouzrokovala Ministrica.

Očekujemo da nam se javite i da, u skladu s Vašim i našim obavezama, dogovorimo termin sastanka.

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1.Naslovu,

2.Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3.Sindikalnim povjerenicima,

4.Faruku Bešliću, predsjedniku SSVOONK BiH KO KS,

5.www.ssooioks.com,

6.a/a.

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de