SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3205731
DanasDanas795
JučeJuče848
Ove sedmiceOve sedmice1590
Ovaj mjesecOvaj mjesec8316
UKUPNO:UKUPNO:3205731

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 47 gostiju i nema prijavljenih članova

U najvećem jeku birokratizacije obrazovanja pojavio se MiŠ

Dok prosvjetni radnici u Kantonu Sarajevo muku muče sa birokratizacijom obrazovanja, svakodnevnim gomilanjem administrativnih poslova, koji raspamećuju i one najsposobnije i najotpornije na "reforme", svjetlo dana je ugledao časopis Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo pod nazivom "Mladi i škola".

Čestitke onima koji su ga radili i bili vrijedni uz želju da za taj posao budu adekvatno novčano nagrađeni, odnosno želimo da ih ne zadesi sudbina onih o čijem radu i rezultatima rada su pisali, prosvjetnim radnicima, kojima ministar Kazazović svakodnevno nameće raznorazne birokratske i administrativne poslove, koji nisu niti mogu biti u službi kvalitetnijeg i pravičnijeg obrazovanja.

Ministar Kazazović u MiŠ-u nam poručuje: "Napravili smo ogromne uštede, ali na način da odgojno-obrazovni proces ni u jednom segmentu nije trpio." (MiŠ, godina I, broj1, april 2018. godina, str. 4)

Možda odgojno-obrazovni sistem nije trpio, ali su trpili učenici i prosvjetni radnici. Ministru Kazazoviću je bitno da je sistem ostao netaknut i neoštećen. Ministre Kazazoviću, mi smo se tokom Vašeg mandata uvjerili da je istinita pjesma: "Sistem te laže, ne vjeruj mu šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!"

A onda nas ministar tješi riječima: "Položaj prosvjetnih radnika nikada nije bio onakav kakav bismo željeli da bude. Razumijem nezadovoljstvo ljudi koji su se opredijelili da svoj život posvete ovom najhumanijem poslu. Međutim, Ministarstvo, na čijem sam čelu, trudi se i svakodnevno radi na tome kako bi položaj prosvjetnog radnika bio na zadovoljavajućem nivou. Mi zaista činimo sve da stvorimo bolje uvjete za rad svih naših zaposlenika." (MiŠ, godina I, broj1, april 2018. godina, str. 4).

Kako to čini, najbolje na svojoj koži znaju učenici i prosvjetni radnici.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de