SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3221303
DanasDanas319
JučeJuče1632
Ove sedmiceOve sedmice6201
Ovaj mjesecOvaj mjesec23888
UKUPNO:UKUPNO:3221303

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 36 gostiju i nema prijavljenih članova

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Broj: 259/17

Sarajevo, 01.03.2017.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

U srijedu, 01. marta 2017. godine u Domu sindikata u Sarajevu nakon intoniranja himne BiH i Internacionale održana je prva konstituirajuća, izborno-izvještajna Skupština povjereništva SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo.

Skupština povjereništva je verifikovala izbor sindikalnih i nadzornih odbora i sindikalnih povjerenika u 69 podružnica, usvojila izvještaje o radu Kantonalnog i Nadzornog odbora u protekle četiri godine, program rada za period 2017-2021. godina, razriješila dužnosti članove Kantonalnog i Nadzornog odbora za mandatni period 2013-2017. godina, a u Kantonalni odbor za mandatni period 2017-2021. godina imenovani su: Aljo Dervišević, Amel Mujkić, Amira Aganović, Dženita Čehajić-Kulo, Edin Kljajić, Edina Konak, Envera Šukman, Fahrudin Bičo, Nevzeta Doljančić, Sabdudin Fejzović, Sanela Dizdarević, Saudin Sivro, Sulejman Lekperić i Zihnija Ibrović dok su u Nadzorni odbor imenovani: Husein Lisica, Izudin Botić i Salih Muharemović.

Nakon sjednice Skupštine povjereništva Kantonalni i Nadzorni odbori su održali svoje konstituirajuće sjednice. Na funkciju predsjednika Kantonalnog odbora imenovan je Saudin Sivro, za dopredsjednicu Kantonalnog odbora imenovana je Envera Šukman, a za predsjednika Nadzornog odbora Salih Muharemović.

Skupština povjereništva je donijela Zaključak kojim se Kantonalnom odboru daje puno ovlaštenje da, u saradnji s organima SSS BiH i SSOOiO FBiH, organizuje i provede sve sindikalne aktivnosti usmjerene prema zaštiti ekonomsko-socijalnog statusa članstva, uključujući masovne proteste, štrajkove upozorenja, bojkot rada, peticije za smjene nadležnih, a u konačnici i generalni štrajk u svim podružnicama, ukoliko Vlada FBiH svoj prijedlog Zakona o doprinosima i prijedlog Zakona o porezu na dohodak ne bude promijenila na način da se donošenjem istih dobije neutralan efekat po neto plaće prosvjetnih radnika u djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja. 

PREDSJEDNIK   

Saudin Sivro   

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. Svim sindikalnim podružnicama (oglasna ploča),

3. www.ssooioks.com,

4. a/a.      

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de