SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa XII sjednice KO

 

Sa XII sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, koja je održana u četvrtak, 12.08.2010. godine u Sarajevu sa početkom u 12:00 sati.

Sjednici je prisustvovalo 13 članova Kantonalnog odbora (opravdano odsutne Alma Baraković i Maida Redžić).  Predsjedavajući je pozdravio prisutne i za zapisničara odredio Sanelu Hadžiabdić.

Sjednica je tonski snimljena a tonski zapis je pohranjen u arhivu.

 

Jednoglasno je usvojen sljedeći 

D n e v n i   r e d 

1.      Usvajanje zapisnika sa XI sjednice Kantonalnog odbora

2.      Informacija o realizaciji odluka, zaključaka i stavova sa XI sjednice Kantonalnog odbora

3.      Pregovori o zahtjevima SSOOiO BiH Kanton Sarajevo

4.      Pregovori o zahtjevima SP JU "Djeca Sarajeva" Sarajevo

5.      Informacija o radu Komisije za evidentiranje i zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo

6.      Tekuća pitanja.

Ad1. Zapisnik sa XI sjednice KO jednoglasno je usvojen.

Ad2. Sve odluke, zaključci i stavovi sa XI sjednice Kantonalnog odbora su realizovani.

Ad3. Predložen je zaključak: u SP uputiti materijale koji će sadržavati konačni tekst Izmjena i dopuna KU i popratne akte, Zakon o plaćama, dopis ministra Kozadre, zadužuju se povjerenici obavezom da do 18.8.2010. godine održe sjednice SP na kojima će se glasati o davanju saglasnosti KO za potpisivanje Izmjena i dopuna KU, a do 20.8.2010. da dostave putem fax-a ili lično rezultate iz SP sa pečatom i svojim potpisom na obrascu koji je dostavljen u prilogu. Imamo obavezu po Statutu da na narednoj sjednici Skupštine povjereništva u sklopu seminara donesemo odluku o potpisivanju Izmjena i dopuna KU. Prijedlog je jednoglasno usvojen. 

Ad4. Predložen je zaključak: u Pregovarački tim za pripremu, izradu i realizaciju pregovora oko Kolektivnog ugovora za JU ˝Djeca Sarajeva˝ imenuju se Hadžidamjanović Svjetlana, Stambolić Aida, Sivro Saudin i Šukman Envera, s tim da predsjednik tima bude Šukman Envera. Zaključak je jednoglasno usvojen.

Ad5. Predsjednik daje informaciju o radu Komisije za evidentiranje i zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo. Konstatuje da je potpisivanjem Pravilnika o tehnološkom višku postignut veliki pomak jer sada Sindikat raspolaže podacima o tehnološkom višku i iskazanim kadrovskim potrebama. Na taj način zbrinuto je 74 uposlenika.

Ad6. Predsjednik izvještava članove KO da je sklopljen ugovor za održavanje web-stranice sa Čolaković Edinom /30 KM mjesečna naknada/. Jednoglasno je donesena odluka kojom se odobrava finansijska pomoć u iznosu od 300 KM za smrt člana sindikata, Aide Korjenić. Jednoglasno su donesene odluke kojima se odobrava finansijska pomoć za troškove liječenja u iznosu od po 150 KM sljedećim članovima: Ivazović Ramiza, Letica Lidija i Šehić Esma.  Jednoglasno je donesen zaključak: po pitanju zahtjeva CPCD- pridruživanje Sporazumu plus-Kanton Sarajevo, traži se od sekretarijata GO očitovanje o ovakvim i sličnim zahtjevima. Predsjednik izvještava članove KO da se 5000 KM za seminar nalazi na računu, uz to se pridružuju naša sredstva i na taj način se može organizovati seminar. Predložen je zaključak: seminar za povjerenike realizovati u drugoj polovini septembra. Zaključak je jednoglasno usvojen. Predsjednik izvještava članove KO o saradnji sa Norveškim sindikatom. Obavještava ih da će članovi GO učestvovati na konferenciji 5. i 6. oktobra.  

Sjednica završena u 13:45! 

Zapisničar: Sanela Hadžiabdić

Predsjednik  

Saudin Sivro        

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de