SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa XI sjednice KO

 

Predmet: Izvod iz zapisnika sa XI sjednice Kantonalnog odbora Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Kanton Sarajevo, koja je održana u utorak, 22.06.2010. godine u Sarajevu sa početkom u 15:00 sati.

Na sjednici je prisutno 14 članova Kantonalnog odbora (opravdano odsutna Alma Baraković). Sjednici prisustvuje i predsjednik  SSOOiO BiH, Selvedin Šatorović. 

Predsjedavajući je pozdravio prisutne, konstatovao da je na sjednici prisutan dovoljan broj članova KO za punopravno odlučivanje i za zapisničara odredio Sanelu Hadžiabdić.

 

Jednoglasno je usvojen sljedeći

D n e v n i   r e d

1.     Usvajanje zapisnika sa X sjednice Kantonalnog odbora;

2.     Pregovori o zahtjevima SSOOiO BiH Kanton Sarajevo;

3.     Kampanja CCI "Depolitizirajmo obrazovanje";

4.     Informacija o realizaciji odluka, zaključaka i stavova sa X sjednice Kantonalnog odbora;

5.     Projekat (seminar) pod nazivom "Da li znamo dovoljno o radnom zakonodavstvu?";

6.     Informacija o provođenju Štrajka upozorenja SSOOiO BiH PK;

7.     Izvještaj sa III sjednice Nadzornog odbora;

8.     Odluke Kantonalnog odbora od 8.9.2009-22.6.2010. godine;

9.     Tekuća pitanja.

Ad1. Sa dvije korekcije Zapisnik sa X sjednice KO SSOOiO BiH Kanton Sarajevo usvojen je jednoglasno.

Ad2. Jednoglasno je usvojen zaključak: ˝Pregovaračkom timu se daje puna podrška da nastavi pregovarati o Izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora na dogovorenim principima a konačnu odluku će donijeti Skupština povjereništva koja će biti zakazana nakon što se Vlada Kantona Sarajevo o našim zahtjevima očituje zvanično putem protokola.˝  Jednoglasno je usvojena odluka da se u pregovarački tim za Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora umjesto Fahrete S. imenuje Husein M.

Ad3. Predsjednik izvještava prisutne da je mišljenje o inicijativi CCI dalo oko 70% sindikalnih podružnica, većina članova su protiv ove inicijative, predloženo je da pri izboru direktora veće učešće treba da imaju zaposlenici. Iznešeno je mišljenje kako u svim školama postoji Vijeće roditelja gdje oni mogu dati svoje mišljenje.

Ad4. Sve odluke, zaključci i stavovi sa X sjednice Kantonalnog odbora su realizovani.

Ad5. Jednoglasno je usvojen zaključak da se seminar za povjerenike realizuje kada se steknu finansijske mogućnosti.

Ad6. Jednoglasno je usvojen zaključak: KO SSOOiO BiH KS će ubuduće svim kantonima, članovima našeg Sindikata davati podršku u svim sindikalnim akcijama.

Ad7. Nadzorni odbor je konstatovao da su sva sredstva racionalno iskorištena, da su trošena u skladu sa finansijskim planom prihoda i rashoda za 2010. godinu, odlukama KO i Pravilnikom o finansijskom poslovanju. Izuzetak su troškovi koji se odnose na ultra-kartice. KO je konstatovao da su troškovi telefona u skladu sa finansijskim planom za 2010. godinu. Prijedlog predsjednika o limitiranju iznosa troškova mobilnog telefona nije dobio potrebnu većinu glasova.

Ad8. Odluke Kantonalnog odbora od 8.9.2009-22.6.2010. godine razmatrat će se na jednoj od varednih sjednica KO a u skladu sa prijedlogom Jusufa A.Ad9. Jednoglasno su usvojene odluke kojima se odobrava finansijska pomoć u iznosu od po 150 KM za troškove liječenja: Arnautović Salim, Hodžić Ešef, Kadrija Mediha, Merzić Saida, Bikić Senada, Kreho Ševala i Vildana Ramić Rosić. Jednoglasno je usvojena odluka kojom se Vildani Ramić Rosić dobrava finansijska pomoć za kupovinu lijekova u iznosu 300 KM.Jednoglasno je usvojen zaključak: zadužuje se Husein M. da razgovara sa direktoricom vezano za dopis člana SSOOiO BiH KS, Zehre V. Članovi KO upoznati su sa anonimnom dojavom iz OŠ ˝Alija Nametak˝.Sjednica završena u 18:30!

Zapisničar                                                                                     Predsjednik

Sanela Hadžiabdić                                                                        Saudin Sivro

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de