SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3456436
DanasDanas421
JučeJuče2088
Ove sedmiceOve sedmice2430
Ovaj mjesecOvaj mjesec32926
UKUPNO:UKUPNO:3456436

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 183 gostiju i nema prijavljenih članova

Zahtjev za sastanak – „Unaprijeđenje nastavnog procesa općenito“

U srijedu, 16.09.2015. godine resornom ministru, prof. dr. Elviru Kazazoviću, poslali smo Zahtjev za sastanak.

U dopisu stoji:

Broj: 862/15

Sarajevo, 16.09.2015.

MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU I MLADE KANTONA SARAJEVO

n/r prof. dr. Elviru Kazazoviću, ministru

PREDMET: Zahtjev za sastanak – „Unaprijeđenje nastavnog procesa općenito“, veza Vaš akt, broj: 11-04-38-sl./15 od 08.09.2015. godine, traži se.

Poštovani,

Imajući u vidu da je unaprijeđenje nastavnog procesa direktno vezano za radno-pravni i ekonomsko-socijalni status prosvjetnih radnika, upućujemo Vam zahtjev za održavanje sastanka početkom naredne sedmice na kojem ćemo mi biti domaćini (Alipašina 9/III), u terminu koji Vama odgovara.


Podsjećamo Vas da smo na prošlom sastanku održanom 26.08.2015. godine u Ministarstvu povodom Dana nastavnika Kantona Sarajevo dogovorili zajedničku organizaciju okruglog stola čija će tema biti: „Uloga odgajatelja/učitelja/nastavnika/profesora u odgojno-obrazovnom procesu“. Domaćin okruglog stola će biti Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS, a isti će biti organiziran u ponedjeljak, 05.10.2015. godine u 10:00 sati u zgradi Kantona. Učesnici okruglog stola će biti predstavnici Ministarstva, Sindikata, akademske zajednice, Udruženja direktora sarajevskih osnovnih škola, Udruženja Vijeća roditelja KS, Udruženja učitelja KS, prosvjetni radnici i roditelji – koji će pokušati kroz diskusiju doći do određenih zaključaka. Usvojene zaključke će predstavnici Sindikata i Ministarstva istog dana u 12:00 sati prezentirati javnosti na press konferenciji koja će biti organizirana povodom Dana nastavnika Kantona Sarajevo.

Ubijeđeni smo da želite uraditi dobre stvari i unaprijediti nastavni proces u školama, ali analizirajući dopis i prilog koji ste poslali može se zaključiti da Vas neko ili neki od Vaših saradnika pogrešno savjetuju. O tome ćemo, između ostalog, razgovorati na sastanku.

Ovog puta naglašavamo samo nekoliko bitnih činjenica, koje Vam mogu poslužiti za razmišljanje prije održavanja traženog sastanka:

- u svim školama postoje stručni aktivi, čiji su članovi dovoljno stručni da odaberu najstručnije nastavnike po predmetima;

- ishodi učenja, koji su temelj za izradu Curriculuma, postoje, a učešće u izradi istih su uzeli istaknuti prosvjetni radnici i pojedini savjetnici;

- unaprijeđenje nastavnog procesa ne znači, apriori, sastanak aktiva nastavnika, nego kvalitetnu analizu nastavnih planova i programa, preuzimanje kvalitetnih sadržaj koristeći kvalitetne resurse iz struke, koji nisu odabrani na dobrovoljnoj bazi, već na dugogodišnjim rezultatima njihovog rada;

- ne razumijemo kako će npr. 140 nastavnika razredne nastave biti istovremeno na istom sastanku u Centru za edukaciju i razvoj nastavnih tehnologija i da li će imati glasačke kutije, prilikom davanja svoga mišljenja o temi.

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3. Svim sindikalnim podružnicama (oglasna ploča),

4. www.ssooioks.com,

5. a/a.


Prilog: Akt MONMKS broj 11-04-38-sl./15 od 08.09.2015.godine

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de