SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa XVIII sjednice KO

 

XVIII sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo je održana 26. februara (subota) 2011. godine u maloj sali  Doma Sindikata BiH, Sarajevo, Obala Kulina bana 1, sa početkom u 11:00 sati.

 

ednici prisustvuje 14 članova Kantonalnog odbora /opravdano odsutna Sanela Halać/. Sjednici prisustvuje i predsjednik NO SP SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, Salih Muharemović. Predsjedavajući je pozdravio prisutne i za zapisničara odredio Sanelu Hadžiabdić.

 

Sjednica je tonski snimljena a tonski zapis je pohranjen u arhivu.

 

 Jednoglasno je usvojen sljedeći

Dnevni red

1. Usvajanje zapisnika sa XVII sjednice Kantonalnog odbora;
2. Informacija o realizaciji odluka, zaključaka i stavova sa XVII sjednice Kantonalnog odbora;
3. Ekonomsko-socijalni položaj zaposlenika u osnovnom i predškolskom obrazovanju i odgoju Kantona Sarajevo; 
4. Tekuća pitanja.

R E A L I Z A C I J A

Ad1. Zapisnik sa XVII sjednice KO jednoglasno je usvojen bez diskusije.

 

Ad2. Sve odluke, zaključci i stavovi sa XVII sjednice KO su realizovani /izuzev odluka o sklapanju ugovora sa MAXLINE auto školom jer se ova firma još uvijek nije obratila KO SSOOiO BiH KS u pisanoj formi sa ponudom/.

 

Ad3. Jednoglasno je usvojen zaključak: Uputiti dopis MONKS-u za održavanje prvog radnog sastanka predstavnika SSOOiO BiH KS i MONKS, na kojem treba dogovoriti saradnju na osnovu Programa rada KO SSOOiO BiH KS za 2011. godinu i Programa rada resornog ministarstva. Na tom sastanku insistirati da se potpiše protokol o zajedničkoj saradnji između SSOOiO BiH KS i MONKS-a.

 

Ad4. - Jednoglasno je usvojena odluka o visini i načinu isplate novčanih naknada članovima KO/NO za prisustvo svakoj sjednici Kantonalnog i/ili Nadzornog odbora i naknada za troškove prijevoza čime prestaje da važi odluka br. 113/11 od 17.01.2011. godine.

 

- Sa 13 glasova ZA i 1 SUZDRŽAN usvojena je odluka kojom se u Komisiju za obrazovanje, nauku, kulturu i sport pri Skupštini Kantona Sarajevo imenuje Saudin Sivro.

- Sa 12 glasova ZA i 2 SUZDRŽANA usvojena je odluka kojom se u zajedničku komisiju za tumačenje odredaba i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo ispred SSOOiO BiH KS imenuju Sivro Saudin /zamjenik Husein Mehmedović/ i Salih Muharemović /zamjenik Envera Šukman/.

- Jednoglasno je usvojena odluka kojom se verifikuju dvije transakcije sa računa SSOOiO BiH KS na račun SSVOONK BiH KS a u svrhu povrata pogrešno uplaćenih sredstava u okviru realizacije Akcije prikupljanja pomoći za otklanjanje posljedica katastrofalnih poplava na području BPK-a i KS-a.

- Jednoglasno je usvojena odluka kojom se sa računa SSOOiO BiH KS odobrava isplata 109,30 KM u okviru realizacije Akcije prikupljanja pomoći za otklanjanje posljedica katastrofalnih poplava na području BPK-a i KS-a čime prestaje da važi odluka br. 1013/10 od 25.12.2010. godine.

- Jednoglasno su usvojene odluke o isplati jednokratne novčane pomoći za liječenje dva sindikalna povjerenika u ukupnom iznosu od 520,00 KM.

- Jednoglasno je donesen stav: u cilju prevazilaženja nastale situacije u SP JU     ˝3 osnovna škola˝ uputiti poziv članovima sindikalnog odbora pomenute škole uključujući i Esada Suljića da prisustvuju sljedećoj sjednici KO.

- Sa 13 glasova ZA i 1 SUZDRŽAN donesena je odluka kojom se administrativno-tehničkom radniku odobrava naknada na ime troškova prijevoza na posao i sa posla u visini karte gradskog prijevoza.

- Predsjednik izvještava prisutne da na adresu SSOOiO BiH KO KS i na ime predsjednika KO stižu zahvalnice kojima članovi iznose zahvalu za svesrdnu pomoć prilikom rješavanja radno-pravnog statusa.

- Članovi Sindikata obraćaju se za pomoć pri rješavanju radno-pravnog statusa, ali obraćaju se i oni koji to nisu, kao što je slučaj sa dopisom iz SP JU OŠ ˝Hašim Spahić˝ iz Ilijaša

Sjednica je završena u 13.30!

       Zapisničar                                                                             Predsjednik  

   Sanela Hadžiabdić                                                                      Saudin Sivro  

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de