SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3198910
DanasDanas62
JučeJuče1433
Ove sedmiceOve sedmice4925
Ovaj mjesecOvaj mjesec1495
UKUPNO:UKUPNO:3198910

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 20 gostiju i nema prijavljenih članova

Još jedna obmana - konsultacije da se ispuni forma

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo je pripremilo tekst Prednacrta Zakona o udžbenicima u Kantonu Sarajevo i pozivalo sve zainteresovane da u ovoj fazi postupka uzmu aktivno učešće u konsultacijama u trajanju od deset (10) dana počev od 01.04.2024. godine.

Kazali su da primjedbe, prijedloge, sugestije, mišljenja ili inicijative na tekst Prednacrta Zakona o udžbenicima dostavljaju se Ministarstvu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem pošte na adresu: Reisa Džemaludina Čauševića broj 1., Sarajevo, na obrascu koji se nalazi na njihovoj službenoj internet stranici ( https://mo.ks.gov.ba/aktuelno/obavjestenja/prednacrt-zakona-o-udzbenicima-u-kantonu-sarajevo ).

I ništa ne bi bilo sporno da se svi nedavno nisu uvjerili kako i šta se dešava sa tim konsultacijama i koliko primjedbi, sugestija i prjedloga Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo uvaži. To uvažavanje mišljenja i stavova je često ravno 0 a mjeri se u promilima.

Tako da su ove konsultacije još jedna čista obmana i provode se pro forme radi. Tako da je učešće u tim konsultacijama samo gubljenje vremena. Što se tiče obrazovnog sistema, ovim zakonom, koji je još jedan ekser u kovčegu, dodatno se uništava obrazovanje u BiH. Udžbenička politika se treba voditi na državnom nivou a ne na kantonalnom, posebno kada su u pitanju male države poput Bosne i Hercegovine.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de