SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3456346
DanasDanas331
JučeJuče2088
Ove sedmiceOve sedmice2340
Ovaj mjesecOvaj mjesec32836
UKUPNO:UKUPNO:3456346

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 161 gostiju i nema prijavljenih članova

Svi nezadovoljni dolaze na proteste u srijedu, zbog svoje plaće, a ne zbog Sivre ili zbog Sindikata

Poštovani članovi i članice SSOOiO FBiH sa područja Kantona Sarajevo, 

ali i svi vi koji podržavate naš zahtjev za dostojanstvenu plaću u vrtićima i osnovnim školama u KS, danas je u KS isplaćena plaća u skladu sa osnovicom od 290,00 KM. 

Zbog neodgovornosti Vlade Kantona Sarajevo u protekla četiri mjeseca nije došlo do pregovora oko osnovice za obračun plaće između Vlade i Sindikata i dogovora o uvećanju iste.

Zahtjev Sindikata je da osnovica bude 330 KM, odnosno procentualno veća onoliko koliko je bilo uvećanje budžeta za 2018. godinu, a koji je u ovoj godini uvećan za cca. 80 miliona KM.

Vlada KS ne poštuje sporazuma i kolektivne ugovore koje potpisuje, a 07. maja se svojim zaključkom na to obavezala.

Vlada KS ne poštuje prosvjetne radnike i javno nam poručuje da joj obrazovanje nije bitno.

Sindikat je pozvao na proteste u 12:05 sati, a Vlada na pregovore u 13:00 sati što dovoljno govori o odnosu Vlade KS prema prosvjetnim radnicima u KS.

Šta će Vlada KS u srijedu konkretno ponuditi, ne znamo, jer se premijer KS ne oglašava, ali znamo da ćeš upravo Ti, koji budeš u srijedu na protestima, biti jedan između 1000 onih koji će imati priliku da odluče o odgovoru predstavnika Sindikata u srijedu, ukoliko predstavnik Sindikata bude išao u 13 sati na pregovore sa Vladom KS, a konačnu odluku će donijeti Skupština povjereništva Sindikata.

Ustani i izbori se za svoje pravo - pravo na DOSTOJANSTVENU PLAĆU.

Ako ti je plaća dovoljna za ono što radiš, ostani tamo gdje jesi, a ako nije, dođi i digni svoj glas.

Mi idemo do kraja, baš kao 21. maja!

Sa nama će biti predsjednici kantonalnih odbora našeg Sindikata, kao i kolege iz srednjeg obrazovanja, nauke, kulture, zdravstva, policije, organa uprave, ali i naši prijatelji i kolege iz drugih kantona, drugih sindikata, roditelji naših učenika i svi oni koji su u našoj borbi prepoznali iskren nijjet i koji znaju da imamo zakonsko pravo na ono što tražimo.

Posebno nas raduje podrška koju smo dobili i koju dobijamo iz zemalja okruženja. Sa nama su u ovoj borbi kolege iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Albanije, dakle prosvjetni radnici okupljeni u sindikatima obrazovanja iz navedenih zemalja, a ima ih preko 200.000, nam upućuju pisma podrške i bit će sa nama do ostvarenja našeg opravdanog zahtjeva. Hvala im od srca, a mi ćemo znati uzvratiti kada i njima bude trebala naša pomoć.

#Tražimo_dostojanstvene_plaće

#330_KM

#Vidimo_se_12_septembra

#SSOOiO_FBiH_KO_KS

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de