SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3452295
DanasDanas2226
JučeJuče1477
Ove sedmiceOve sedmice9907
Ovaj mjesecOvaj mjesec28785
UKUPNO:UKUPNO:3452295

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 63 gostiju i nema prijavljenih članova

Odluka o realizaciji protesta

Broj: 1188/18 

Sarajevo, 29.08.2018.

 

U skladu sa članom 55. Statuta SSOOiO FBiH Kantonalni odbor  SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo na vanrednoj sjednici, održanoj 29.08.2018. godine          d o n o s i

 

O D L U K U

o realizaciji protesta

 

Član 1.

            S ciljem iskazivanja općeg nezadovoljstva odnosom Vlade Kantona Sarajevo prema prosvjetnim radnicima i zahtjeva za povećanje osnovice za obračun plaće prosvjetnih radnika,  SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo organizira protestni skup pod motom „Tražimo dostojanstvene plaće“.

 

Član 2.

            Protestni skup će se realizirati u srijedu, 12.09.2018. godine u terminu 12:05 – 14:00 sati.

 

Član 3.

            Protestni skup, odnosno okupljanje učesnika protesta počinjeu 12:05 sati u ulici Reisa Džemaludina Čaušević -  tj. pred Vladom KS i trajat će do 14:00 sati.

 

Član 4.

            Odgovorno lice za organizaciju i realizaciju protestnog skupa je Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog odbora.

 

Član 5.

            Učesnici protestnog skupa su članovi organa Sindikata: članovi Kantonalnog i Nadzornog odbora, sindikalni povjerenici i članovi Sindikalnih i Nadzornih odbora sindikalnih podružnica. Sindikalni povjerenik je obavezan da Kantonalnom odboru dostavi i spisak učesnika protestnog okupljanja koji je internog karaktera, dakle ne dostavlja se organima vlasti, već samo organima sindikata na obrascu Izjava o prisustvu protestnom skupu, koji je sastavni dio ove Odluke (Protesti – obrazac 1).

 

Član 6.

            Protestni skup osiguravaju minimalno po jedan redar iz svake sindikalne podružnice.

            Protestnom skupu, pored redara, obavezno prisustvuju članovi organizacionog odbora sindikalne podružnice za proteste i odgovorno lice ispred sindikalne podružnice, koji se brinu o dolasku i odlasku učesnika na protestni skup, transparentima i drugim aktivnostima.

            Lica iz stava (1) i stava (2) ovog člana delegira sindikalni odbor u podružnici, a podatke o tome Kantonalnom odboru dostavlja sindikalni povjerenik na obrascu koji je sastavni dio ove Odluke (Protesti – obrazac 2).

 

Član 7.

           

            Sindikalni povjerenik je obavezan da Kantonalnom odboru dostavi i zapisnik sa sjednice Skupštine podružnice na kojoj članstvo treba upoznati sa sadržajem ove Odluke i akata koji proističu iz nje.

           

Član 8.

            Predsjednik i članovi organizacionog odbora sindikalne podružnice za proteste i odgovorno lice ispred sindikalne podružnice se zadužuju za pripremu transparenata sa adekvatnim natpisima koji ne smiju sadržavati uvredljive tekstove, te određivanje lica koja će na protestu transparente nositi i druge aktivnosti kako bi ova Odluka bila kvalitetno realizirana.

 

Član 9.

            Daje se puno ovlaštenje predsjedniku Kantonalnog odbora da donese i ostale odluke o onome što eventualno nije definisano ovom Odlukom kako bi ova odluka bila kvalitetno provedena.

            Ovlaštenje iz prethodnog stava podrazumijeva promjenu mjesta i vremena održavanja protestnog okupljanja u slučaju da nadležni organi ne budu odobrili protestno okupljanje kako je to definisano ovom Odlukom ili ukoliko budu postojale objektivne okolnosti koje budu to onemogućavale.

 

Član 10.

            Zadužuje se predsjednik Kantonalnog odbora da na proteste pozove rukovodstvo Kantonalnog odbora SSVOONK BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, Sindikata policijskih službenika Kantona Sarajevo, Sindikata zdravstva Kantona Sarajevo i Sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo.

 

Član 11.

            Zadužuju se članovi Kantonalnog odbora, sindikalni povjerenici i članovi sindikalnih odbora u sindikalnim podružnicama da, u skladu sa Statutom SSOOiO FBiH i zakonom, poduzme sve neophodne aktivnosti za kvalitetno provođenje ove Odluke.

 

Član 12.

            Odluka stupa na snagu danom donošenja, a prestaje da važi 13.09.2018. godine.

 

Član 13.

            Odluka će biti dostavljena članovima Kantonalnog odbora, sindikalnim povjerenicima, članovima sindikalnih odbora, SSOOiO FBiH, SSS BiH – Kantonalni odbor Sarajevo, SSVOONK BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, Sindikatu policijskih službenika Kantona Sarajevo, Sindikatu zdravstva Kantona Sarajevo, Sindikatu državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo, direktorima svih osnovnih škola i predškolskih ustanova, Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo, kabinet premijera Kantona Sarajevo, svim printanim i elektronskim medijima i web stranica Sindikata.

 

O b r a z l o ž e n j e

 

Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, je na svojoj vanrednoj sjednici, održanoj 29.08.2018. godine, cijeneći potrebu da se zaštiti ekonomsko-socijalni status članova Sindikata, u skladu sa članom 55. Statuta SSOOiO FBiH, donio odluku kao u dispozitivu. 

 

 

PREDSJEDNIK

 

Saudin Sivro

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de