SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3447479
DanasDanas101
JučeJuče1538
Ove sedmiceOve sedmice5091
Ovaj mjesecOvaj mjesec23969
UKUPNO:UKUPNO:3447479

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 53 gostiju i nema prijavljenih članova

Ademe, kloni se prijetnji, povećaj plaće prosvjetnim radnicima!

#ZA_osnovicu_380_KM

Prije nekoliko sedmica javnost je dobila informaciju o porijeklu imovine Saudina Sivre, sina Husejinovog i Mukelefog (u daljem tekstu: predsjednik Sindikata), koju je predsjednik Sindikata stekao po osnovu međunarodne saradnje u projektu norveškog i bosanskohercegovačkih sindikata obrazovanja. Informaciju je dao čovjek koji je znao i glasao da tako bude. Predsjednik Sindikata nije demantovao niti reagovao. Nema potrebe. Ko je nešto radio, treba da to i naplati. To kažu i ljudski i Božiji zakoni. Ali, ovih dana desilo se nešto interesantno...

Ovih dana je bio zvanični sastanak Vlade Kantona Sarajevo i Sindikata zdravstva Kantona Sarajeva. To je sindikat koji je provodio štrajk i uvijek imao podršku od SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo. I opet će.

Umjesto da premijer Zolj poveća plaće radnicima u zdravstvu, ali i obrazovanju, premijer je našao za shodno da diskutuje o predsjedniku Sindikata?! Zaprijetio je Premijer na tom sastanku da je dao nalog da se, sa ciljem sprečavanja štrajka, koji se priprema za početak septembra, javno obznani svaka KM koju je predsjednik Sindikata naplatio po svakom osnovu u zadnjih 9 godina.

Hvala Allahu, pa se predsjednik Sindikata nema čega stidjeti!

Hvala Allahu, pa predsjednik Sindikata nema razloga nešto da krije od ljudi koje zastupa!

Hvala Allahu, pa je predsjednik Sindikata ponosan na svoje zalaganje i trud u zadnjih 9 godina, a koji ni u blizu nije vrijedan novca koji su mu platili!

Hvala Allahu, pa predsjednika Sindikata nisu i neće moći kupiti za svoje dnevnopolitičke svrhe i interese!

Hvala Allahu, pa štrajk ne organizira samostalno predsjednik Sindikata, već o tome odlučuje članstvo koje je anketirano, kao i organi Sindikata, u skladu sa Statutom i zakonom.

Hvala Allahu, što imamo premijera Adema Zolja, nažalost, premijera koji se bavi predsjednikom Sindikata, a predsjednik Sindikata se ne bavi njime!

Premijer Adem Zolj bi trebao znati da je njegova obaveza da poveća plaću posvjetara jer je budžet veći za 80 miliona KM.

Hvala Allahu, što predsjednika Sindikata nije ni stid ni strah da i ovaj put, kao mnogo puta do sada, ne samo Kantonalnom odboru, ne samo sindikalnim povjerenicima, već svima vama, članovima Sindikata, kojih je 3286, ponudi svoj mandat na raspolaganje.

Ako ima bolji od ovog predsjednika Sindikata, bujrum, neka se javi da ovaj predsjednik Sindikata odmori.

Boljih od Adema Zolja ima na pasja preskakala.

Da valja premijer Zolj, pozitivno bi odgovorio na zahtjev Sindikata za povećanje osnovice za obračun plaće?!

Jer TI SI SINDIKAT

#strajk_zbog_Zolja #AdemeOprosti 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de