SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3442416
DanasDanas150
JučeJuče711
Ove sedmiceOve sedmice28
Ovaj mjesecOvaj mjesec18906
UKUPNO:UKUPNO:3442416

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 74 gostiju i nema prijavljenih članova

Četiri zaključka Vlade Kantona Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo je na 07.05.2018. godine na 122. vanrednoj sjednici razmatrala zahtjeve Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalnog odbora KS te Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH – Kantonalni odbor KS te u vezi s njima donijela četiri zaključka.

U prvom zaključku Vlada KS je iskazala čvrsto opredjeljenje za dosljednu provedbu važećih kolektivnih ugovora iz oblasti obrazovanja.

 

Zatim je naložila Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS da hitno odgovori na zahtjeve navedenih sindikata u skladu sa svojim nadležnostima. Također je resornom ministarstvu naložila da hitno pokrene proceduru donošenja Pedagoških standarda i općih normativa za osnovni odgoj i obrazovanje i normativa radnog prostora, opreme, nastavnih sredstava i pomagala po predmetima za osnovnu školu i dostavi ih Vladi KS na razmatranje.

Vlada KS je četvrtim zaključkom izrazila punu spremnost za nastavak pregovora sa sindikatima u vezi sa svim pitanjima koja se odnose na unapređenje odgojno-obrazovnog procesa u Kantonu Sarajevo.

 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de