SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3444712
DanasDanas68
JučeJuče2378
Ove sedmiceOve sedmice2324
Ovaj mjesecOvaj mjesec21202
UKUPNO:UKUPNO:3444712

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 33 gostiju i nema prijavljenih članova

Pregovori sa Premijerom nisu urodili plodom

Kolegice i kolege,

jutros smo imali sastanak sa premijerom Kantona Sarajevo, Ademom Zoljem, mr. dipl. ing. saobraćaja. Sastanku su prisustvovali ministri: Elvir Kazazović, Mario Nenadić i Mujo Fišo. Pored kolege Faruka Bešlića, prisutni su bili kolegica Samka Hadžihasanović-Midhat i kolega Sulejman Lekperić. Ponovo smo prezentirali Odluku, stavove i razloge zbog kojih se 8. maja organizuje štrajk upozorenja i protesti prosvjetnih radnika u Kantonu Sarajevu.

Imajući u vidu da se Vlada i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u pisanom obliku još uvijek nisu očitovali i ponudili moguća rješenja problema, nastavljamo sa realizacijom Odluke o protestima i štrajku upozorenja od 16.04.2018. godine.

Premijer je naglasio da mu je nejasno zašto bar pola od onoga što tražimo do sada nije urađeno te dodao da nastavu treba modernizirati i provesti reforme na kvalitetan način. Ministar Kazazović je ponovo ponovio istu priču koja je svima nama poznata.

Ministar Fišo je kazao da će Vlada Uredbu o prijevozu staviti van snage. Ministar Nenadić je rekao da je prošle sjednice sugerisao da se poduzmu određene aktivnosti poput vanredne sjednice Vlade na koju bi trebalo pozvati predstavnike sindikata, a sa ciljem rješavanja problema te da je trebalo intenzivno raditi na otklanjanju razloga zbog kojih je najavljen štrajk i protesti.

Premijer Zolj je predložio da se još jednom pokuša naći neko rješenje koje će zadovoljiti sve te da bi bilo dobro da danas ponovo ministar Kazazović održi sastanak sa predstavnicima sindikata te da se predlože mjere i aktivnosti sa ciljem sprečavanja štrajka i protesta. Na upit da li je stav sindikata da definitivno ne odustaju od protesta i štrajka, odgovor je bio jasan: "Sindikati su uvijek spremni za dogovor, ali da je na potezu Vlada i Ministarstvo. I prije i poslije protesta i štrajka sindikati, kao predstavnici radnika i Vlada, kao predstavnik poslodavca, će morati razgovarati i pregovarati."

Dakle, jutrošnji sastanak nije urodio plodom.

Vidimo se 8. maja.

 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de