SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3444822
DanasDanas178
JučeJuče2378
Ove sedmiceOve sedmice2434
Ovaj mjesecOvaj mjesec21312
UKUPNO:UKUPNO:3444822

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 33 gostiju i nema prijavljenih članova

Informacija sa sastanka

 

Broj: 665/18

Sarajevo, 26.04.2018.

SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo

n/r sindikalnog povjerenika

PREDMET: Informacija sa sastanka, dostavlja se.

Poštovana/poštovani, 

u srijedu, 25.04.2018. godine od ministra smo zaprimili Poziv za sastanak koji će biti upriličen u četvrtak, 26.04.2018. godine. Istom su prisustvovali Saudin Sivro, predsjednik SSOOiO FBiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, Faruk Bešlić, predsjednik SSVOONK BiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, Sanela Dizdarević i Sulejman Lekperić, članovi Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo.

Na pomenutom sastanku iznijeli smo zahtjeve navedene u odlukama organa koje se odnose na organizovanje protesta i štrajka upozorenja. Stav Ministarstva je vrlo optimističan što se tiče pet tačaka navedenih kao razlozi za štrajk, međutim, što se tiče Pedagoških standarda i normativa, Ministar je stajališta da o tome treba pregovarati sa premijerom. No pored tog stajališta, Ministar je nagovijestio mogućnost da maksimalan broj učenika u odjeljenju bude 28 za razliku od ranijih izjava (maks. 30 učenika).

 

Ministar je predložio da mu se u pisanom obliku dostavi koje stvari Ministar treba da uradi da bi se poboljšao radno-pravni položaj radnika i to će biti urađeno.

U toku dana Sindikat će, na osnovu usmenog prijedloga, Ministru dostaviti prijedloge onoga što treba učiniti kako bi se otklonili razlozi za štrajk, izuzev po pitanju Pedagoških standarda i normativa, gdje Sindikat ostaje pri svom stavu.

Imajući u vidu da Vlada Kantona Sarajevo, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja do ovog trenutka nisu u pisanom obliku dostavili rješenja koja se odnose na naše zahtjeve, Saudin Sivro, predsjednik SSOOiO FBiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i Faruk Bešlić, predsjednik SSVOONK BiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo sutra će dostaviti zajednički Zahtjev - Prijava za održavanje mirnog okupljanja.

Mi idemo dalje, u skladu sa Zakonom nastavljamo sa aktivnostima provedbe Odluke o organizaciji i održavanju protesta i štrajka upozorenja. O daljnjim aktivnostima članstvo i javnost će biti blagovremeno informisani.

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. Oglasna ploča sindikalne podružnice,

3. Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

4. SSVOONK BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo,

5. www.ssooioks.com,

6. a/a.            

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de