SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3450758
DanasDanas689
JučeJuče1477
Ove sedmiceOve sedmice8370
Ovaj mjesecOvaj mjesec27248
UKUPNO:UKUPNO:3450758

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 99 gostiju i nema prijavljenih članova

Pismo člana Sindikata

Postovani,

Proslijedila sam Vam pismo upuceno direktoru Mirsadu Kusturi. Ako je to moguce, zelim da ga javno objavite na stranici Sindikata. Meni je doslo "do grla". Uskoro ce uslijediti i otvoreno pismo Mahiru Devicu. Oni kontinuirano narusavaju moje zdravstveno stanje.

S psotovanjem,

"Postovani direktore,

Obracam Vam se pismeno zato sto moram stediti glas, zato sto Vi ne slusate nego vodite monologe, zato sto govorite tonom i tako brzo da Vas je nemouce "nadgovoriti". Ja sam naucila na drugaciju komunikaciju, naucila sam mirno slusati sagovornika bez dizanja tona, nervoznih pokreta i gledam u oci sagovornika. Juce sam usla u kancelariju sekretara samo da bih predala doznake, a Vi ste me pozvali na jedan pomalo isljednicki razgovor bez obzira sto znate u kakvom sam zdravstvenom stanju, a na meni se svi vidjela psihicka i fizicka iscrpljenost. Taj razgovor je utjecao na moje zdravstveno stanje.

Nemate pravo da me pozivate na onakve razgovore, moje je pravo da se obratim i Sindikatu, i inspekciji rada i advokatu i Tuzilastvu. Ako ste legalista kao sto to cesto tvrdite, nemate se cega plasiti. Da Vi mene tuzite, ja se ne bih ni uznemirila, cak bi mi bilo drago da to uradite i date me priliku da sve rascistimo. Ne plasim se, jer je moje srce cisto, moje ruke su ciste i moja savjest je cista. Moja radna i medicinska dokumentacija je "cista". Dragi moj "pravedni" direktore toliko sam "cista" da prije dvije godine sam imala priliku da dam izjavu o jednom veoma kompleksnom slucaju u MUP KS i sama sam zatrazila poligrafsko ispitivanje, da ne bude sumnje u ono sto izjavljujem. Inspektori su rekli da nema potrebe, jer su oni vec procijenili da mi mogu potpuno vjerovati.

Nakon jucerasnjeg razgovora sa Vama, kolega Mujo Voloder mi je rekao da ste, onaj dan nakon sto sam pala u nesvijest, pricali kolegama u zbornici da su ljetos na osnovu Rjesenja o invalidnosti II kategorije nudjena radna mjesta u bibliotekama skola u Sarajevu, a da sam ja to sve odbila! Sad su mi tek postala jasna pitanja pojedinih kolega. Ja Vas molim da ne obmanjujete kolege i time stvarate o meni sliku konfuzne, neracionalne, lude osobe. Znate kao i ja da to nije istina. Kolega Mujo Voloder je spreman posvjedociti o tome gdje god da ga pozovu.

Najvise me izritirala Vasa izjava da ste Vi mene uvijek stitili!? I izjava da Vi ocekujete da imate, nisam sigurna u izraz koji ste upotrijebili, ali je bilo nesto u kontekstu da ocekujete sposobnog nastavnika historije u punom kapacitetu. Pozivam Vas na javnu raspravu o tome kako Vi mene stitite!

Ovo su samo neke od situacija kroz koje sam prosla zbog toga sto me Vi stitite:

1) Za razliku od mnogih kolega primljena sam u stalni radni odnos tek trecu godinu i to naknon intervencije inspekcije rada.

2) Prvih godina radila sam prekovremeno protiv svoje volje, i to dva dana u dvije smjene.

3) Kada sam dobijala prijetnje od roditelja ucenika zbog kojih je intervenisala PU Novi Grad i PU Ilijas, Vi me niste zastili. Kada Vas je pozvala tadasnja pomocnica ministra Sbaheta Zvizidc tvrdili ste da Vas nisma ni obavijestila! (Postoje sluzbeni zapisi o tome. Imajte to na umu.)

4) Dok je bilo novca za stimulacije nastavnika, meni je nikad niste dali iako sam svojim radom to sigurno zasluzila. Znam sigurno da su je neki dobijali, a koliko je tek onih za koje ne znam. Bilo bi zanimljivo provjeriti ko je sve i zasto dobijao stimulacije.

Ja nisam od onih nastavnika koji traze slobodne dane za putovanja i slicno. Jednom ste mi dali sedmicu dana placenog odsustva, jer morala obaviti isttrazivanje u arhivima i bibliotekama. "Nabili ste mi na nos" to jednom i nemojte nikad vise. Nemate pravo, to spada u strucno usavrsavanje. Sad mnogima dajete slobidne dane za doskolovavanje, zar ne?

Bez obzira na svoje zdravstveno stanje, ja drzim casove od pocetka do kraja i ucenici nisu uskraceni za znanje. Mada, obzirom sta mi se dogadja, imam potpuno pravo da samo sutim na casu. Ja direktore radim, za razliku od nastavnika koji pustaju ucenike pola sata prije zvona, a Vi ih stitte! Znate Vi o kome ja govorim. Prije dvadesetak dana, kada sam bila glavni dezurni nastavnik u drugoj smjeni kolega zbog kojeg imamo stresne sjednice Nastavvnickog vijeca, pustio je ucenike u 18.45. Ali znate Vi sve to moj zastitinicki direktore. Mogla sam to zapisati u teku dezurstva, ali nisam. Kolega je pod Vasom zastitom! Kao i koleginica s kojom sjedite u zbornici za vrijeme odmora, a trebala bi biti na hodniku kao dezurni nastavnik. Govorim o koleginici koja mi je pomocni dezurni nastavnik. Ali, i ona je pod Vasom zastitom. Ja u bolesnom stanju sam na hodniku i na dvoristu, a koleginica sjedi s Vama u zbornici.

Ako pricam tiho i ako se ne "nadvikujem" to ne znaci da Vas se plasim, da sam nesigurna u sebe i slicno. Naprotiv. Toliko moj dragi, pravedni direktore. I molim Vas nemojte me vise stititi.

Zelim Vam ugodan dan!
 
Arifa Isakovic"

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de