SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3446499
DanasDanas659
JučeJuče1196
Ove sedmiceOve sedmice4111
Ovaj mjesecOvaj mjesec22989
UKUPNO:UKUPNO:3446499

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 200 gostiju i nema prijavljenih članova

Zaštita digniteta prosvjetnog radnika

Broj: 708/17

Sarajevo, 22.08.2017.

MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU I MLADE KANTONA SARAJEVO

n/r prof. dr. Elviru Kazazoviću, ministru

PREDMET: Zaštita digniteta prosvjetnog radnika, dostavlja se.

Poštovani,

Obraćamo Vam se u ime više od 3000 članova Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH, u vezi s Vašom Instrukcijom osnovnim školama Kantona Sarajevo (veza Vaš akt br. 11-04-38-sl./17, od 26. 07. 2017. godine), a kojom upozoravate na „poznatu praksu u školama, u vezi s neopravdanim zahtjevima nastavnika na obavezu kupovine radnih svesaka, radnih listova i drugih pomoćnih nastavnih sredstava“. Udžbenik kao obavezno nastavno sredstvo ne može i ne smije biti jedino koje će se koristiti za stjecanje znanja. Učenicima treba otvoriti i proširiti vidike, te omogućiti korištenje različitih nastavnih sredstava, uključujući i radne sveske. Obrazovanje budućih generacija ne može i ne smije biti skupo.

Budući, da smo svjesni, da živimo u „izrazito siromašnom društvu“ i da je „obrazovanje djece najskuplja stavka za roditelje“, očekujemo da ćete svim osnovnim školama, odnosno nastavnicima u istim obezbijediti jednake materijalne i tehničke uslove za printanje i kopiranje dodatnih materijala, za korištenje multimedijalnih sadržaja i sl., kako bi se osigurao kvalitet nastave, te da se isti neće naći u prilici, da svojim novčanim sredstvima plaćaju navedeno, koriste vlastita sredstva (laptope, tablete, cd playere i sl.), jer i sami žive u „izrazito siromašnom društvu, kakvo je bosanskohercegovačko društvo“.

Nadamo se da ćete zaštititi nastavnike te da ih s tim u vezi nećete izložiti dodatnom trošku, ukoliko u njihovim školama ne postoje aparati za kopiranje i dostupna besplatna sredstva za isto. Očekujemo da ćete se uskoro obratiti školama s novom instrukcijom, a u vezi s prethodno navedenim.

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostavljeno:

1. Naslovu,

2. Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3. Sindikalnim povjerenicima /oglasna ploča sindikalne podružnice/,

4. www.ssooioks.com,

5. a/a. 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de