SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3441492
DanasDanas909
JučeJuče1371
Ove sedmiceOve sedmice7767
Ovaj mjesecOvaj mjesec17982
UKUPNO:UKUPNO:3441492

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 272 gostiju i nema prijavljenih članova

SSOOiOFBiH KS stao uz ljekare koji se protive smjeni dr. Gavrankapetanovića

Sivro: Sindikat osnovnog obrazovanja stao uz ljekare koji se protive smjeni dr. Gavrankapetanovića

Kantonalni odbor u Sarajevu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja dao je podršku ljekarima Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koji su javno stali uz šefa Klinike, dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

Predsjednik kantonalnog sindikata Saudin Sivro rekao je za agenciju Patria da sindikat posebno raduje principijelnost i odlučnost ljekare Klinike koji su ustali da zaštite svoj dignitet i usprotive se, kako je rekao „ samovolji pojedinaca, koji misle da mogu raditi ono što hoće“.

„Svi koji traže da se uvažava struka, demokratske procedure i koji se protive samovolji politički podobnih, imat će uvijek našu podršku“, rekao je Sivro. 

„Stanje u zdravstvu Kantona Sarajevo se ne rješava na ovakav način, naprotiv, situacija će biti još gora od postojeće", istakao je Sivro i pozvao odgovorne u KCUS-u, Ministarstvu zdravstva i Vladi Kantona Sarajevo da podrže struku i uvaže stavove potpisnika pisma podrške dr. Ismetu Gavrankapetanoviću.

Uprava Kliničkog centra u Sarajevu naprasno je smijenila dr. Ismeta Gavrankapetanovića sa pozicije šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju. Ta smjena izazvala je veliku reakciju među ortopedima širom regiona, ali i svijeta koji su imali priliku sarađivati sa dr. Gavrankapetanovićem.

Odluka menadžerice KCUS-a dr. Sebije Izetbegović da bez objašnjenja smijeni vodećeg ortopeda u Evropi ocijenjena je nepromišljenim potezom, ličnom frustracijom dr. Izetbegović, koji će nanijeti štetu najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Bosni i Hercegovini, prenosi NAP.

IZVOR: 

 

 

 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de