SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3448233
DanasDanas855
JučeJuče1538
Ove sedmiceOve sedmice5845
Ovaj mjesecOvaj mjesec24723
UKUPNO:UKUPNO:3448233

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 64 gostiju i nema prijavljenih članova

Zaduženja – pregovori o Pravilniku o radu ustanove/škole

10.01.2017. godine smo svim povjerenicima poslali dopis u kojem se zadužuju da do kraja ovog mjeseca sa direktorom ustanove/škole obavite pregovore o sadržaju Pravilnika o radu ustanove/škole i da pokušate ugovoriti veća prava od istih definisanih u Kolektivnom ugovoru za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u KS, te da u Pravilnik o radu ustanove/škole ugradite što više odredbi iz Kolektivnog ugovora.

Broj:29/17

Sarajevo, 10.01.2017.godine

SSOOiO F BiH - KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

n/r sindikalnim povjerenicima

PREDMET: Zaduženja – pregovori o Pravilniku o radu ustanove/škole, dostavlja se.

Poštovana/poštovani,

u Sl. novinama Kantona Sarajevo broj: 01/17 objavljen je Sporazum o osnovici za obračun plaće u 2017. godini (akt u prilogu) čime su se stekli svi uslovi da realizirate zaključak Skupštine od 05.01.2017. godine, a njime ste zaduženi da do kraja ovog mjeseca sa direktorom ustanove/škole obavite pregovore o sadržaju Pravilnika o radu ustanove/škole i da pokušate ugovoriti veća prava od istih definisanih u Kolektivnom ugovoru za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u KS, te da u Pravilnik o radu ustanove/škole ugradite što više odredbi iz Kolektivnog ugovora. 

Prethodno smo Vam kao jedan od prijedloga za poboljšanje teksta Pravilnika o radu ustanove/škole u segmentu odsustva sa rada, zbog specifičnosti profesije, dostavili sljedeći prijedlog: "Opravdana odsustvovanja sa posla mogu biti samo ona koja je odobrio direktor ustanove/škole ili od njega ovlašteno lice, kao i odsustvovanja sa posla za slučajeve koji se utvrde kolektivnim ugovorom, odnosno pravilnikom o radu, kao npr. bolest u trajanju do dva dana, a za koja se ne izdaju doznake ljekara i sl. Sva druga odsustvovanja sa posla bez odobrenja direktora ustanove/škole ili od njega ovlaštenog drugog lica ili u slučajevima koji nisu propisani kolektivnim ugovorom, odnosno Pravilnikom o radu su neopravdana odsustvovanja, npr. ako radnik dođe na posao pod uticajem alkohola ili opijata pa bude vraćen sa posla." Očekujemo da nas u mjesecu februaru u pisanom obliku izvjestite o realizaciji navedenog Zaključka Skupštine od 05.01.2017. godine.

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3. Oglasna ploča podružnice,

4. www.ssooioks.com

5. a/a




 


Prilog: SPORAZUM O OSNOVICI ZA OBRAČUN PLAĆA U 2017.GODINI ZA DJELATNOST PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OSNOVNOG ODGOJA I OBRAZOVANJA U KANTONU SARAJEVO ("Službene novine Kantona Sarajevo" broj 1/2017)

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de