SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3451788
DanasDanas1719
JučeJuče1477
Ove sedmiceOve sedmice9400
Ovaj mjesecOvaj mjesec28278
UKUPNO:UKUPNO:3451788

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 80 gostiju i nema prijavljenih članova

Pozivamo nezadovoljne da se žale

Uvažili smo dobronamjernu sugestiju premijera Konakovića i nakon sastanka koji je sazvao 02.08.2016. godine, predsjednici Komisije Lamiji Husić smo predali sve tabele, rješenja i saglasnosti u elektronskoj verziji, koje smo nudili 11.07.2016. godine, a koje sadrže mnogo bolja rješenja od onih koja su bila ponuđena 28.07.2016. godine od strane dva člana Komisije.

Danas smo dobili prijedlog zapisnika, koji nije vjerodostojan i tabele, jer se navodi da je tabela 6 usvojena jednoglasno, što nije tačno.

ZAPISNIK

U tabeli 6 ponovo nisu uvažene sve osnovane izmjene koje smo tražili, a koje, prije svega, znače sprečavanje nepovoljnijeg zbrinjavanja radnika, pozitivne diskriminacije i stvaranja nepotrebnog deficita u budžetu Kantona Sarajevo.

TABELA 6

Mi ne želimo biti saučesnici u onome što nije dobro ni za radnike niti za Kanton Sarajevo, a od početka ukazujemo na sve i to činim javno.

Ujedno pozivamo nezadovoljne radnike da se, dok ne bude kasno, žale na ponuđena rješenja i javno pozivamo resornog ministra, Elvira Kazazovića, da rješenja o zbrinjavanju ne potpiše dok se u potpunosti ne otklone greške koje su napravila dva člana Komisije, uz pomoć nekoliko direktora škola, koji su radili po usmenoj instrukciji resornog ministra, a ne po Pravilniku.

Također, pozivamo sve one koji imaju saznanja o skrivenim časovima ili radnim mjestima, da prijave takve slučajeve Ministarstvu i Sindikatu.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de