SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3450092
DanasDanas23
JučeJuče1477
Ove sedmiceOve sedmice7704
Ovaj mjesecOvaj mjesec26582
UKUPNO:UKUPNO:3450092

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 39 gostiju i nema prijavljenih članova

Ministar i njegovi saradnici odmarali, prosvjetni radnici ostaju nezbrinuti!?

Nakon naših dobronamjernih usmenih upozorenja tokom mjeseca juna, pisanih obavještenja i upozorenja sa početka mjeseca jula, koje naš resorni ministar prof. dr. Elvir Kazazović nije shvatio ili nije želio shvatiti, te uvažavajući činjenicu da je njemu i njegovim saradnicima u Ministarstvu važniji godišnji odmor od sudbine preko 200 prosvjetnih radnika koji su djelimično ili potpuno ostali bez poslova i radnih zadataka u svojim školama u školskoj 2016/2017. godini i od sudbine preko 3000 mladih prosvjetnih radnika koji čekaju raspisivanje javnih konkursa u osnovnim školama početkom augusta, mi smo primorani da, u skladu sa zakonom, djelujemo sa ciljem zaštite radno-pravnog i ekonomsko-socijalnog statusa našim članova.

Pozivamo sve one koji su ili će biti oštećeni ovim bezobraznim odnosom prema živim ljudima i sporom administracijom Ministarstva da već od sutra našem vrlom ministru lično pokucaju na vrata (Reisa Džemaludina Čauševića 1, 71000 Sarajevo, drugi sprat) kako bi uživo pitali zbog čega se igra sa ljudskim sudbinama.

Napominjemo da ćemo postupiti u skladu sa dopisom koji možete pogledati:



Također, tabele koje je predmetna Komisija, u skladu sa Pravilnikom, trebala Ministru i školama dostaviti do 10.07.2016. godine možete pogledati OVDJE (Tabele: 2A , 3A , 4A i 5A.

A možete pogledati kako i kada se sazivaju sjednice Komisije koju je resorni ministar imenovao tek 04.07.2016. godine, kada je uveliko trebalo završavati posao za školsku 2016/2017. godinu.

Napominjemo da ćemo, a sada je već izvjesno da ćemo morati jer je Komisija, koja nema validno ni rješenje, niti poslovnik o radu, a kamoli da je nešto konkretno urađeno na zbrinjavanju radnika i saglasnostima za javne konkurse, do petka, 15.07.2016. godine objaviti tabele prema kojima se zbrinjavaju radnici i tabele kojima se evidentiraju upražnjena radna mjesta, na osnovu kojih ministar treba pripremljena rješenja o zbrinjavanju i pojedinačne saglasnosti školama za javne konkurse potpisati i ovjeriti pečatom Ministarstva.

Dakle, do petka, 15.07.2016. godine SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo će uraditi sve što je neophodno, a poslije toga punu odgovornost će snositi lično resorni ministar Kazazović i članovi Komisije.



 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de