SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3458651
DanasDanas768
JučeJuče1868
Ove sedmiceOve sedmice4645
Ovaj mjesecOvaj mjesec35141
UKUPNO:UKUPNO:3458651

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 384 gostiju i nema prijavljenih članova

Saopštenje za javnost, 26.5.2016.godine

Broj: 608/16

Sarajevo, 26.05.2016.

SVIM PRINTANIM I ELEKTRONSKIM MEDIJIMA

 

 SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 BEZ JAKE BOSNE I HERCEGOVINE NEMA NI RADNIČKIH PRAVA, A GARANT I JEDNOM I DRUGOM JE SSOOIO F BIH

Kantonalni odbor SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo poziva članstvo na očuvanje jedinstva naše organizacije - SSOOiO F BiH, koja broji 17.000 članova na području F BiH, sa jasnom porukom da rješenje Vlade F BiH od 13.05.2016. godine nije pravosnažno, niti će biti, jer su i pravda i pravo na našoj strani, a što će pokazati i sudski proces koji će se voditi protiv Vlade F BiH, ali i kolektivni ugovori koje će kantonalne vlade sa nama potpisivati u zakonom predviđenom roku. U suprotnom nastat će opći haos u državi za koji će odgovornost morati preuzeti premijer F BiH, Fadil Novalić.

Svim našim neprijateljima poručujemo da mi posustati nećemo, niti ćemo se umoriti, jer su članovi SSOOiO F BiH obrazovani i hrabri ljudi, koji će, kao i 21. maja 2013. godine, izlaziti na proteste i učestvovati u štrajkovima, kroz koje će se izboriti za svoja radnička prava. Domaćoj i inozemnoj javnosti jasno i glasno poručujemo da mi nismo ni njihovi, niti vladini, niti poslušnici bilo kojih struktura, već isključivo predstavnici 3.100 članova SSOOiO F BiH sa područja Kantona Sarajevo te da smijemo i možemo da se suprotstavimo svima, bilo kada i u bilo kojoj situaciji.

Onima koji pokušavaju "ugasiti" SSOOiO F BiH – sindikat prosvjetnih radnika, poručujemo da će ti pokušaji doživjeti krah te da čuvanjem Sindikata čuvamo i državu i narod. Bez jake Bosne i Hercegovine nema ni radničkih prava, a garant i jednom i drugom je SSOOiO F BiH. 

                                               PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1.      Naslovu,

2.      www.ssooioks.com,

3.      a/a. 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de