SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3454530
DanasDanas603
JučeJuče1569
Ove sedmiceOve sedmice524
Ovaj mjesecOvaj mjesec31020
UKUPNO:UKUPNO:3454530

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 73 gostiju i nema prijavljenih članova

Sindikat podržao aktivnosti ministra Kazazovića

Unaprijeđenje nastavnog procesa u osnovnom obrazovanju Kantona Sarajevo bila je tema radnog sastanka ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića i predsjednika Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo Saudina Sivre koji je na zahtjev Sindikata danas (utorak, 29.09.2015. godine) održan u sjedištu Sindikata.


Sastanku su na poziv predsjednika Sindikata prisustvovale Bosiljka Poljaković, nastavnica matematike u JU OŠ „Porodice ef. Ramić“, Amila Zukanović, nastavnica razredne nastave u JU OŠ „Malta“ i Amira Aganović, nastavnica engleskog jezika u JU „Avdo Smailović“ i član Kantonalnog odbora Sindikata.

Na sastanku je izražena podrška Sindikata aktivnostima ministra Kazazovića u procesu unaprjeđenja nastavnog procesa u osnovnom obrazovanju, a posebno se govorilo o kurikularnoj reformi i konkretnim problemima sa kojima se susreću nastavnici u praksi.

Ministar Kazazović se zahvalio na konkretnim prijedlozima i sugestijama, koje će biti ozbiljno razmotrene, a posebno o onima koje su se odnosile na spuštanja nukleusa struke na nivo stručnih aktiva u školama, potrebi za kvalitetnijim i sveobuhvatnijim informisanjem struke o svim aktivnostima Ministarstva i potrebi bolje korelacije među srodnim predmetima.

Predstavnici Sindikata su ministru Kazazoviću skrenuli pažnju na neophodnost reduciranja Nastavnih planova i programa, smanjenju obima i težine udžbenika, priručnika, radnih sveski i drugih nastavnih sredstava te udžbeničke politike „jedan predmet – jedan kvalitetan udžbenik“ u svim razredima, a ne samo u IX.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de