SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3456943
DanasDanas928
JučeJuče2088
Ove sedmiceOve sedmice2937
Ovaj mjesecOvaj mjesec33433
UKUPNO:UKUPNO:3456943

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 83 gostiju i nema prijavljenih članova

Poziv Vladi KS za kolektivno pregovaranje

Broj: 820/15

Sarajevo, 09.09.2015.

Na XII sjednici Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo, održanoj 09.09.2015. godine, u skladu sa članom 55. Statuta SSOOiO FBiH, donesen je sljedeći

Z A K LJ U Č A K

Član 1.

Kantonalni odbor SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo upućuje zahtjev Vladi Kantona Sarajevo za otpočinjanje procesa pregovora o usaglašavanju Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo sa Zakonom o radu F BiH, koji je stupio na snagu prije dvadeset dana. Imajući u vidu da je naš Sindikat  jedina organizacija u Kantonu  Sarajevo koja je uslovno podržala mjere racionalizacije a koje su rezultirale uštedama u budžetu Kantona Sarajevo od cc.3.000.000 KM, očekujemo da će Vlada Kantona Sarajevo navedena sredstva iskoristiti za poboljšanje uslova rada u naših 68 sindikalnih podružnica i isplatu vansudskih nagodbi sa radnicima koji su tužili po Kolektivnom ugovoru ali i onima koji nisu iskoristili to pravo. Još jednom iskazujemo spremnost da sva neriješena pitanja i probleme rješavamo za pregovaračkim stolom te ponavljamo da nećemo dopustiti diskriminaciju predškolskog i osnovnog obrazovanja i odgoja u odnosu na ostale djelatnosti kao niti diskriminaciju u navedenim djelatnostima jednih u odnosu na druge.

Član 2.

Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a isti će biti dostavljen Vladi Kantona Sarajevo, Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i svim sindikalnim podružnicama.

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de